Τη στήλη επιμελείται ο Θόδωρος Μπουδακίδης
Στους 5 συνολικά αγώνες που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στη Δράμα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής, η ΔΟΞΑ πέτυχε 2 νίκες και γνώρισε 3 ήττες (1 στα χαρτιά).
Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2004 όπου η ΔΟΞΑ αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, πήρε άνετα τη νίκη με 2-0. Αντίθετα ο Θερμαϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, χωρίς να απειλήσει τη ΔΟΞΑ. Με τη συμπλήρωση τις πρώτης μισής ώρας ο Τσούκλης με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το πρώτο γκολ για τη ΔΟΞΑ Δράμας. Λίγο αργότερα (39’), μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Εικ με δυνατό μακρινό σουτ ανέβασε τον δείκτη των τερμάτων σε 2-0.

Στις επόμενες δύο αναμετρήσεις στη Δράμα, η ΔΟΞΑ γνώρισε ισάριθμες ήττες (1-2) και (0-1).
Η πρώτη ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2005 όπου οι «Μαυραετοί» μετά από τραγικά αμυντικά λάθη, γνώρισαν την ήττα (1-2), έχοντας προπονητή τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Στο σκορ προηγήθηκε ο Θερμαϊκός με τον Τζιότζη (53΄). Αργότερα η ΔΟΞΑ ισοφάρισε με κεφαλιά του Βίμερ (62΄), ενώ το νικητήριο τέρμα πέτυχε πάλι ο Τζιότζης (76΄). Μετά την ήττα αυτή η διοίκηση απομάκρυνε τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ανέλαβε ο Γιάννης Τσεβρετζής.
Η δεύτερη ήττα της ΔΟΞΑΣ ήταν στις 1 Οκτωβρίου 2006 με 0-1. Ήταν η πρώτη παρουσία της ΔΟΞΑΣ στο γήπεδό της αλλά δυστυχώς δεν ήταν γούρικη. Έτσι ο Θερμαϊκός με γκολ του Φώτη Παπαδόπουλου, εκμεταλλευόμενος ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα, έφυγε νικητής και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Η ήττα στα χαρτιά ήταν την περίοδο 2007-08, όταν η ΔΟΞΑ αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω χρεών στους ποδοσφαιριστές.

Η τελευταία αναμέτρηση τους στη Δράμα, ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2009 οπότε η ΔΟΞΑ πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση πήρε τη νίκη με 2-0. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, 1.300 περίπου φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στον αγώνα, πανηγυρίζοντας τη νίκη της ομάδας τους. Ντεμπούτο στον ανωτέρω αγώνα έκαναν οι Μπάμπης Μουρατίδης και Κυριάκος Δαμιανίδης.
Τα γκολ πέτυχαν ο Λάζαρος Μουρατίδης (52΄) και ο Χρήστος Αθανασιάδης (88΄).