Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

0
8660

Πρωτοβουλία του ∆ήμου της ∆ράμας για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ως συνέχεια τη επιτυχημένης προσπάθειας του Δήμου και σε συγχρονισμό με την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης που ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε ποικίλες ομάδες πολιτών δίνοντας έμφαση στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων θα γίνουν δύο ημερίδες στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς της πόλης (εστιάτορες, ξενοδόχοι κλπ), ο εμπορικός σύλλογος, το εμπορικό επιμελητήριο και το υφιστάμενο δίκτυο εθελοντών (αθλητικοί, πολιτιστικοί, επιμορφωτικοί σύλλογοι κ.α.) που συμμετέχει σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση υλικών, καθώς και η ανακύκλωση υλικών όπως π.χ. η αξιοποίηση αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας. Για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου θα διοργανωθούν δύο ημερίδες, μια γιορτή για τα παιδιά, ένας διαγωνισμός με θέμα το “Οικολογικό σχολείο”, εκδήλωση για την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων-τροφίμων, ba-
zaar παιχνιδιών και βιβλίων, αλλά και παραγωγή σχετικού έντυπου ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού. Η γιορτή για τα παιδιά θα έχει ως κύριο άξονα το «παιχνίδι θησαυρού» με θέμα την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων με απονομή βραβείου σε κάθε
μέλος της νικήτριας ομάδας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής. Θα γίνει επίδειξη μεταφερόμενου, ενεργειακά αυτόνομου, κάδου συλλογής μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου μέσω της βιωματικής εμπειρίας να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών. Ακόμη θα διοργανωθεί εργαστήρι κατασκευών και καλλιτεχνικών δημιουργιών για παιδιά από ανακυκλώσιμα υλικά. Θα εξασφαλιστεί η παρουσία του απαιτούμενου εξοπλισμού από εταιρείες που εφαρμόζουν ανταποδοτική ανακύκλωση προκειμένου μέσω της βιωματικής εμπειρίας να ενισχυθεί η συνείδηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης θα γίνει επίδειξη χρήσης κομποστοποιητών, διανομή φυλλαδίων και διαφημιστικού υλικού. Τέλος, θα διοργανωθεί διπλή παράσταση, θεατρική ή θεάτρου σκιών, σχετική με την θεματολογία των δράσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ