Τα 20 σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού

0
10093

Στόχος η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στη Δράμα

Για την τοποθέτηση των πρώτων κάδων ανακύκλωσης ιματισμού και παπουτσιών θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του στις 24 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας. Πρόκειται για τους πρώτους 20 κάδους ανακύκλωσης αυτού του σκοπού που θα τοποθετηθούν στην πόλη της Δράμας και, ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρξει από τους πολίτες, θα εξετασθεί η τοποθέτηση περισσότερων εντός και εκτός της πόλης, όπως δηλώνει στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης.
Τα σημεία που προτείνονται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για να τοποθετηθούν οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης ιματισμού είναι: στον Κινηματογράφο “Ολύμπια” (Βενιζέλου 118), στην πλατεία Ελευθερίας (έναντι του παλιού Δημαρχείου), στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων, στην διασταύρωση των οδών 19ης Μαΐου με Καραΐσκάκη, στο υπεραστικό ΚΤΕΛ (στην διασταύρωση των οδών Κύπρου με Βίτσι), στο Δικαστικό Μέγαρο (στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου με 28ης Οκτωβρίου), στην διασταύρωση των οδών Αναστασίου Μακρή με Αργυρουπόλεως, στην διασταύρωση των οδών Ηφαιστίωνος με Ιπποκράτους, στον ΙΝ του Αγίου Παντελεήμονα και συγκεκριμένα (Δημητρίου Γούναρη 9), στον ΙΝ του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (Ερυθροποτάμου 4), στον ΙΝ Αγίας Τριάδος (Κόρδου 39), στον ΙΝ Δώδεκα Αποστόλων (Γαληνού 12), στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας (Ανδριανουπόλεως 32), στο πάρκο Ορτακίου (Ορτακίου και Σαμοθράκης γωνία), στο πάρκο Κομνηνών (Ευξείνου Πόντου 47), στον ΙΝ Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Προάστιο (Αγίου Κωνσταντίνου 33), στο πάρκο Αμπελοκήπων (Καππαδοκίας και Αγίου Δημητρίου γωνία), στον Ι.Ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (στο Πανόραμα), στην Κοινότητα Χωριστής, στον Ξηροπόταμο (κεντρική πλατεία Ξηροποτάμου).
Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ των “Χ”, αυτά τα υλικά μέχρι στιγμής απορρίπτονται στους πράσινους κάδους και οδηγούνται προς ταφή αφού δεν υπάρχει σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης για το συγκεκριμένο είδος αποβλήτων. Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων σε είδη ένδυσης και υπόδησης.
Η υλοποίηση του προγράμματος χωριστής διαλογής υφασμάτων δεν θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου και θα έχει οφέλη, όπως είναι η μείωση των οικιακών αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή με αποτέλεσμα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο, όπως η μείωση της εισφοράς στο ΦΟΔΣΑ, η ελάττωση καυσίμων, επίσης η συμμόρφωση με το συγκεκριμένο ΕΣΔΑ και κατ επέκταση με το τοπικό σχέδιο δράσης διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου της Δράμας. Όφελος θα προκύψει, μεταξύ άλλων, και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ