ΔΡΑΣΗ: Για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

0
870

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες, και να επενδύσει στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.
Η προστασία και προαγωγή της καλής ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία μελετά στρατηγικές για την ψυχική υγεία.
Με την πανδημία Covid 19 να σαρώνει την υφήλιο, την παγκόσμια οικονομική ύφεση, την ανασφάλεια που προκαλούν αυτά φαινόμενα, τα περιστατικά ψυχικών νοσημάτων, η χρήση ουσιών, η ενδοοικογενειακή βία, αυξάνονται δραματικά. Ως παράγοντες κινδύνου κακής ψυχικής υγείας, θεωρούνται επίσης η απομόνωση και η αποξένωση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι κακές κοινωνικές συνθήκες, η ανεργία, το εργασιακό στρες. Η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η πρόληψη της κακής ψυχικής υγείας επικεντρώνεται στο άτομο, στην οικογένεια και στην κοινωνία, με την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων και τη μείωση των παραγόντων κινδύνου. Η ολιστική σχολική προσέγγιση μπορεί να βελτιώσει την προσαρμοστικότητα, να μειώσει τον εκφοβισμό και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Επιπλέον, στο εργασιακό περιβάλλον, οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ατομικής ικανότητας και τη μείωση των παραγόντων άγχους, αυξάνουν την υγεία και την οικονομική ανάπτυξη.
Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια ημέρα αυτή, το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «ΔΡΑΣΗ» γνωστοποιεί στους Δραμινούς πολίτες ότι υλοποιεί προγράμματα τα οποία στοχεύουν εκτός από την πρόληψη της χρήσης των ναρκωτικών, στην πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης όπως είναι η εξάρτηση από το αλκοόλ, τον τζόγο, το διαδίκτυο, το κάπνισμα, με δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων στην αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μέσα είτε από ατομικές συναντήσεις, καθώς και μέσα από τη δημιουργία ομάδων, να μπορέσουν να διαχειριστούν οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί, που δεν έχει άμεση σχέση με προβλήματα εξάρτησης.
Μέσα από ατομικά ραντεβού, και μέσα από ομαδικές συναντήσεις, παρέχεται η δυνατότητα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους ενδιαφερόμενους, σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του άγχους και άλλων συναισθημάτων, συγκρούσεων στην οικογένεια, επικοινωνίας στην οικογένεια, βελτίωση της συντροφικής σχέσης, κ.α.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του κέντρου που είναι 2521030053, καθώς μπορούν να επικοινωνούν και διαδικτυακά στο email: drasidrama@gmail.com.
Όλες οι υπηρεσίες του κέντρου προσφέρονται δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!