“Δρόμοι Άθλησης στη Δράμα” απο το Project

0
2241

Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Δρόμοι Άθλησης στη Δράμα” θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel η Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020. Στο τέλος της ίδιας εκδήλωσης η ομάδα αθλητισμού της παράταξης θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με το κοινό.

Σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης κ. Σταύρος Κουρσακλής δήλωσε στα “Χ” ότι στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι να καταδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο το Project θέλει να διοικήσει τον Δήμο της Δράμας. “Δεν θέλουμε να κάνουμε μια στείρα παρουσιάση των προτάσεών μας. Αλλά οι προτάσεις μας κυρίως για το τμήμα του αθλητισμού που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της πόλης, να γίνουν γνωστές μέσω των ανθρώπων που είναι γνώστες των αθλητικών δρωμένων και έχουν ασχοληθεί με προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Άνθρωποι δηλαδή που γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει ώστε ο Δήμος μας να αναπτύξει τον μαζικό αθλητισμό.
Η ημερίδα αποτελεί επίσης ένα μέσο με το οποίο επιχειρούμε να δείξουμε ως παράταξη, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πολιτεύονται και όλοι οι υπόλοιποι. Εμείς δεν κρατάμε κρυφές ατζέντες. Το Σάββατο θα ανοίξουμε την ατζέντα της παράταξης για τον αθλητισμό σε όλη την κοινωνία της Δράμας. Αυτό που προέχει για εμάς στον αθλητισμό όπως και στους υπόλοιπους τομείς είναι η λειτουργία της ομάδας. Το μοντέλο του ενός Δημάρχου έχει τελειώσει πλέον”.
Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Project, κ. Ραδής Θεοδωρίδης είπε στα “Χ” ότι οι ομιλητές είναι εξειδικευμένα άτομα που έχουν εργαστεί σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και είναι, η Μαγδαληνή Ρουσσέτη (Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας, Αθλητισμού-Πολιτισμού, Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης), ο Νίκος Ιλανίδης (καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Αθλητισμού Δήμου Σερρών), ο Δημήτρης Τζεφαλής (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Συγγραφέας, Μαραθωνοδρόμος), ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Σ.Ε.Π) και ο Πέτρος Γιαννακοβίτης (Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής του Κυανού Σταυρού. “Δεν ζητήσαμε τυχαίους ομιλητές αλλα ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτό που κάνουν. Ο Δήμος Μενεμένης για παράδειγμα είναι απο του πρώτους Δήμους στην Ελλάδα, που δουλεύουν προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού. Ο Δημήτρης Τζεφαλής θα ασχοληθεί με τα δρομικά κινήματα και την ιδιαιτερότητα που αυτά έχουν, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος θα μας βοηθήσει να δούμε την πλευρά του πως δημιουργούνται και πως καλλιεργούνται αυτοί οι αγώνες, αλλα και ο Πέτρο Γιαννακοβίτης θα μας μιλήσει για τους τραυματισμούς που μπορεί να προέλθουν από αυτούς τους δρόμους. Μετά την διαδικασία και την εισαγωγή που θα κάνουν οι ομιλητές, η ομάδα αθλητισμού της παράταξης, θα παρουσιάσει το δικό της Project για τον αθλητισμό και την άθληση στον Δήμο Δράμας με το που θα αναλάβει τα ηνία. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και έχουμε πολλές προτάσεις που είναι εφικτές. Προτάσεις που θα δώσουν λύσεις στον αθλητισμό και θα βοηθήσουν στην ψυχαγωγία των συνδημοτών μας. Έχουμε προτάσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το πως θα πρέπει η υπηρεσία του Δήμου να κινηθεί για να εξασφαλίσει τις άδειες των εγκαταστάσεων. Έχουμε ως Δήμος τις λιγότερες άδειες γηπέδων και ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων. Η βασικότερη πρόταση που θα κάνουμε είναι να δημιουργηθεί στον Δήμο ενα τμήμα αθλητισμού που θα επανδρωθεί και θα λειτουργήσει όπως πρέπει. Προσκαλούμε τους συνδημότες μας να έρθουν για να ακούσουν τις προτάσεις μας, σε μια συνάντηση που δεν είναι πολιτική…”
Η κ. Μαντώ Τοκατλίδου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του project δήλωσε στα “Χ”, μιλώντας σχετικά με την εκδήλωση: “Εργάζομαι ως γυμνάστρια στην Καβάλα και βλέπω ότι όλα αυτά που γίνονται εκεί δυστυχώς δεν γίνονται στην Δράμα. Είμαι υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Σιδηρονέρου και θέλω με την ευκαιρία να τονίσω ότι εκεί υπάρχει το Δάσος της Ελατιάς το οποίο εδώ και χρόνια δεν αξιοποιείται ούτε αθλητικά ούτε τουριστικά. Για το Δάσος της Ελατιάς έχουμε πολλές προτάσεις ως ομάδα αθλητισμού του Project. Πράγματα που μπορούν να γίνουν και στην περιοχή του Παρανεστίου. Μιλούμε για δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, το mountain bike και πολλά ακόμη με πρωτοβουλία του Δήμου. Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν αξιοποιηθεί καθόλου. Το Δάσος που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να αποφέρει οικονομικά οφέλη στον Δήμο Δράμας, με επενδύσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα προετοιμασίας κλπ…”.
Ο κ. Γιάννης Τσιπλάκης, επίσης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Project, σημείωσε στα “Χ”: “Προσκαλούμε

τον κόσμο να έρθει στην εκδήλωση. Οι ομιλητές είναι πολύ αξιόλογοι και προσπαθήσαμε να τους φέρουμε στη Δράμα με πολύ κόπο. Είμαστε περήφανοι που ανταποκρίθηκαν και θα βοηθήσουν στην παρουσίαση των προτάσεών μας για τον αθλητισμό στην Δράμα…”.
Ο κ. Γιάννης Δερμετζόγλου, υποψήφιος της ίδιας παράταξης, σημείωσε: “Η οικονομική ανάπτυξη δεν περνά μόνο μέσω του αθλητισμού αλλά και του αθλητικού τουρισμού που μπορούμε να αναπτύξουμε στον Δήμο. Εξετάζουμε λοιπόν τον αθλητισμό πέρα από την κλασική προσφορά του στον άνθρωπο και ως μέσο για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και κατ’ επέκταση και του Νομού Δράμας. Ο εναλλακτικός τουρισμός, χρειάζεται στην πόλη μας προκειμένου να διαρκέσει περισσότερο η τουριστική περίοδος.
Όλα αυτά απαιτούν διαδημοτική συνεργασία με την Καβάλα και όλα αυτά μπορούν να προχωρήσουν με την αιγίδα της Περιφέρειας. Είναι σημαντικό να διοργανώσουμε αθλητικές δραστηριότητες που θα κρατούν τους επισκέπτες τουλάχιστον μία βραδιά στην πόλη της Δράμας”.Ο κ.Βαγγέλης Αράπογλου, επίσης υποψήφιος του Project κάλεσε τους δραμινούς να συμμετέχουν στην ενημερωτική εκδήλωση του Σαββάτου διότι θα ακουστούν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον αθλητισμό. Θα παρατεθούν προγράμματα ανάπτυξης του αθλητισμού τα οποία είναι άμεσα υλοποιήσιμα, ενώ θα γίνει και συζήτηση με τον κόσμο για όλα αυτά”.
Η Μαρία Κιόρτεβε εκπρόσωπος τύπου του Project, δήλωσε πως η παράταξη από το 2014 μέχρι σήμερα, δίνει μια δυναμική και σταθερή παρουσία στα δημόσια πράγματα και αυτό φαίνεται έμπρακτα μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση θα πρέπει να πούμε ότι η ομάδα Τουρισμού, Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδείας της παράταξης διοργανώνει μια εξαιρετική παρουσίαση, με πολλούς ομιλητές αποδεικνύοντας ότι το Project Δράμα 2020 έχει έντονο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας όπως και για τον τομέα του αθλητισμού”.
Τέλος ο κ. Γιώργος Μουχτάρης, που είναι και ο νεαρότερος υποψήφιος του Project, μιλώντας για την εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου δήλωσε: “Μέσα από την ενημερωτική εκδήλωση θέλουμε να περάσουμε κάποια μηνύματα. Η συζήτηση θα καλύψει τον αθλητή που θέλει να έχει γνώση του τι ακριβώς κάνει. Ο κόσμος που θα παρευρεθεί θα αποκομίσει πάρα πολλά για τα αποτελέσματα της άθλησης στο σώμα του. Όλοι οι συμπολίτες μας είναι ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ