Έρχεται για 15η χρονιά ο επιτυχημένος διαγωνισμός γευσιγνωσίας ερασιτεχνικών αποσταγμάτων

Διοργανώνεται στη Δράμα από τον σύλλογο «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης»

0
1779

Σε δυο περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Μαρτίου, στον χώρο του ξενοδοχείου Ξενία, θα πραγματοποιηθεί για 15η χρονιά στην Δράμα ο επιτυχημένος Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ερασιτεχνικών Αποσταγμάτων από τον σύλλογο «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης», όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αθανάσιος Κύρτσης.

Ο κ. Κύρτσης δήλωσε ότι στον περσυνό αντίστοιχο διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει 200 δείγματα από τους συμμετέχοντες ερασιτέχνες οινοποιούς, από όλη την Βόρεια Ελλάδα, ενώ φέτος θα υπάρξουν επιπλέον συμμετοχές από περιοχές εκτός Βορείου Ελλάδος όπως η Βοιωτία, η Λαμία κ.α. Από τα 200 δείγματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό το 1/3 προέρχονται από την Δράμα, το υπόλοιπο 1/3 από την υπόλοιπη Ελλάδα και το υπόλοιπο 1/3 από την γειτονική Βουλγαρία (πολλοί τοπικοί ερασιτέχνες οινοποιοί συμμετέχουν αντίστοιχα σε ανάλογο διαγωνισμό που γίνεται στην Βουλγαρία).
Το πρόγραμμα του διαγωνσιμού είναι το ακόλουθο:
Σάββατο
14.00 Έναρξη της διαγωνιστικής δοκιμασίας.
18.00 Τέλος δοκιμασίας , διάλειμμα.
19.30 Απονομή Βραβείων.
Θα ακολουθήσει δεξίωση με μπουφέ και οίνους τόσο των φημισμένων Οινοποιείων της περιοχής όσο και των διαγωνιζομένων δειγμάτων.
Όσοι από τους φίλους μας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι την 23ηΜαρτίου 2019 (ημερομηνία παραλαβής) να έχουν αποστείλει τα δείγματα.
Οι κατηγορίες των οίνων που θα βραβευτούν:1.ΛΕΥΚΟΙ – ΡΟΖΕ (ανεξαρτήτως χρονιάς. Σημείωση: Εάν έχουμε ικανές συμμετοχές θα κάνουμε δύο κατηγορίες ξεχωριστές : Μία Λευκά και μία Ροζέ).2.ΕΡΥΘΡΟΙ ΦΡΕΣΚΟΙ ΟΙΝΟΙ του 20173.ΕΡΥΘΡΟΙ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ (2016 και προγενέστεροι)
Οι κατηγορίες των αποσταγμάτων(Διήμερων Αποστακτήρων):

 1. ΣΚΕΤΑ
 2. ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
 3. ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ
  Στο πλαίσιο του διαγωνσιμού για κάθε δείγμα οίνου θα σταλούν 2 (δύο) φιάλες 0.75 λίτρουΓια τα αποστάγματα μία φιάλη l000ml ή δύο των 500ml.
  Κάθε δείγμα θα φέρει πινακίδα- ετικέτα,όπου θα αναγράφεται
  Για τους Οίνους : Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου η Ποικιλία και η χρονιά
  Για τα Αποστάγματα: Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου και το είδος του αποστάγματος
  Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με περισσότερα του ενός δείγματα για κάθε κατηγορία. Η τιμή συμμετοχής για κάθε δείγμα είναι 5 (πέντε) ευρώ. Όπως επίσης αναφέρουν οι διοργανωτές προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί στις αποστολές δειγμάτων μέσω ταχυμεταφορών και ΚΤΕΛ ώστε οι συσκευασίες των διαγωνιζομένων να είναι απολύτως ασφαλείς.
  Ο διαγωνισμός αποτελεί πάντως και ένα ηθικό κίνητρο για τους ερασιτέχνες οινοποιούς καθώς τους επιβραβεύει αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Κύρτσης, απο τα 20 -30 δείγματα των πρώτων διαγωνισμών σήμερα οι συμμετοχές έχουν φθάσει στις 200 περίπου, με πολύ υψηλότερο επίπεδο ποιότητας δειγμάτων. Πέραν των άλλων, η περιοχή της Δράμας μέσω του διαγωνισμού γίνεται ακόμη περισσότερο γνωστή σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης» εκφράζοντας ωστόσο και την επιθυμία για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στον διαγωνισμό στο μέλλον, από τους τοπικούς ερασιτέχνες οινοποιούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ