Αναβλήθηκε η οριστική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή λόγω αλλαγής στη Νομοθεσία – «Κάλιο αργά παρά ποτέ» δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης Project Αλέξανδρος Τσιαμπούσης στα «Χ»
Αναβλήθηκε η λήψη οριστικής απόφασης για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει διενέργεια διεξαγωγής εξετάσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού Covid-19 με τη χρήση γρήγορου τεστ ανίχνευσης (rapid test) στο προσωπικό του Δήμου Δράμας.
Ο λόγος για την αναβολή της απόφασης είναι η νέα Νομοθετική Ρύθμιση που αναμένεται, με την οποία θα τίθεται πλαφόν για την τιμή του test. Έτσι, το θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί και πάλι σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας είχαν υποβληθεί δύο προσφορές για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου, η μία των 9.490,50 ευρώ και η δεύτερη στα 8.991 ευρώ. Η δεύτερη προσφορά επιλέχθηκε ως η οικονομικότερη, ωστόσο η τελική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναβλήθηκε για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας και την αναβολή της απόφασης για την επιλογή αναδόχου για τη διενέργεια των rapid test στους εργαζομένους του Δήμου Δράμας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης επεσήμανε στα «Χ» τα εξής: «Ψηφίσαμε και εμείς την αναβολή του θέματος, διότι η προσφορά που είχε δοθεί για 300 rapid test κόστιζε περίπου 28,50 ευρώ για το κάθε ένα. Ωστόσο, επειδή επίκειται η νομοθέτηση για το πλαφόν των 10 ευρώ για κάθε rapid test, η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε μέχρι να ισχύσει η νέα Νομοθετική Ρύθμιση». Ο επικεφαλής της παράταξης Project πρόσθεσε: «Ζητήσαμε επίσης να μην αλλάξει το ποσό που θα διαθέσει ο Δήμος Δράμας, αλλά αντί για 300 τεστ να μπορούμε να κάνουμε 900 τεστ. Εμείς, είχαμε ζητήσει η διαδικασία των rapid test στους εργαζομένους του Δήμου Δράμας να γίνει νωρίτερα. Η απόφαση λήφθηκε τώρα. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Το γεγονός ότι θα μειωθεί το κόστος σε κάθε rapid test με τη νέα ρύθμιση δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί το κονδύλιο που θα διαθέσει ο Δήμος Δράμας. Η αρχική πρόταση που ήρθε για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή ήταν να γίνει ένα rapid test σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Δράμας, κάτι που δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει, όταν εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, να μπορεί να γίνει rapid test και στο περιβάλλον του. Αυτό θα γίνει με τη μείωση του πλαφόν που θα ορίζει η νέα Νομοθετική Ρύθμιση. Με τη νέα διαδικασία αντί για 300 θα μπορούμε να κάνουμε 900 τεστ».