Σαρωτικοί έλεγχοι στη Δράμα από την ΕΛ.ΑΣ.

0
5608

12.000 έλεγχοι έγιναν μέσα σε έναν μήνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης
Σε 24ωρη βάση οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών

Συνεχείς και εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν η Τροχαία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της πανδημίας, επεσήμανε στα «Χ» ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας της Δράμας κ. Μηνάς Σκάρλιος, ενώ δήλωσε ότι θα υπάρξει και συνέχεια των ελέγχων σε όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων. Όπως εξήγησε, οι έλεγχοι γίνονται σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Δράμας σε 24ωρη βάση.
Αντίστοιχοι έλεγχοι, όπως είπε, γίνονται και στο κέντρο της πόλης της Δράμας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης από τους οδηγούς. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας από τους οδηγούς και τον έλεγχο του λόγου μετακίνησης τους. Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής της Τροχαίας Δράμας, ο στόχος των ελέγχων που διεξάγουν τα αστυνομικά όργανα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.


Ο κ. Σκάρλιος απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα που αποφάσισε η πολιτεία, ώστε να αντιμετωπιστεί συλλογικά το πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας. Σε ερώτηση για το εάν πέρα από τη διαπίστωση παραβάσεων διεξάγεται ταυτόχρονα και ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων προστασίας, ο διοικητής της Τροχαίας Δράμας επεσήμανε ότι η περίοδος της ενημέρωσης έχει παρέλθει και όλοι πλέον είναι γνώστες της κατάστασης που υπάρχει με την εξάπλωση της πανδημίας, και κατά συνέπεια στη διάρκεια των ελέγχων γίνεται αυστηρή εξακρίβωση της τήρησης των μέτρων που αποφάσισε η πολιτεία και όπου υπάρχουν παραβάσεις επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Χ», από τις 7 Νοεμβρίου που επιβλήθηκαν τα μέτρα μέχρι και χθες, 2 Δεκεμβρίου, έγιναν 12.000 έλεγχοι από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας. Οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί για τον περιορισμό μετακίνησης είναι 278 και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης είναι 148. Στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν και 3 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ