Δύο λαϊκές στη Δράμα: Πέμπτη και Σάββατο

0
3862

Αυτή θα είναι η τελική πρόταση της Δημοτικής Αρχής: Στη Χελμού ολόκληρη η λαϊκή αγορά της Πέμπτης και στην 19ης Μαΐου μεταφέρεται η λαϊκή των τοπικών παραγωγών του Σαββάτου.

Στην τελική πρόταση που θα καταθέσει προς συζήτηση για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς έχει καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δράμας. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο, πριν από αυτό, η πρόταση που θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή θα περάσει από το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας και στη συνέχεια από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Μετά τη διεργασία και τις συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπόρους, καταστηματάρχες, εμπλεκόμενες υπηρεσίες), η Δημοτική Αρχή έχει καταλήξει στην απόφαση ότι τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης, με τα μέτρα που απαιτούνται, δεν μπορεί να γίνει στον υφιστάμενο χώρο της 19ης Μαΐου. Κατά συνέπεια, η λαϊκή αγορά θα πρέπει να γίνει σε άλλο χώρο με το σύνολο των παραγωγών και των εμπόρων, προκειμένου ο νέος χώρος να μπορεί να καθαριστεί και να επιτηρηθεί. Η διαπίστωση που υπάρχει, επίσης, είναι ότι η κατάσταση είναι επιβαρυμένη, ακόμη και με τη διαίρεση που δημιουργήθηκε με ένα κομμάτι της λαϊκής αγοράς να γίνεται στην 19ης Μαΐου και ένα άλλο στην οδό Χελμού. Το συμπέρασμα είναι ότι το μοναδικό σημείο που ενδείκνυται να γίνει η λαϊκή αγορά με το σύνολο των εκθετών, είναι η οδός Χελμού.
Για τον σκοπό αυτό έχει γίνει ένα νέο τοπογραφικό και σχεδιάζονται καινούργιες υποδομές. Θα υπάρξουν στάσεις για τα αστικά και τα ταξί, προκειμένου να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πρόσβαση των καταναλωτών στην οδό Χελμού. Επίσης, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των υπηρεσιακών παραγόντων και των εμπλεκομένων φορέων (έμποροι, αστυνομία, πυροσβεστική κλπ.). Στην παρούσα φάση, για να προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασμός αναμένεται η διαδικασία της αδειοδότησης και της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς από τη 19ης Μαΐου στην οδό Χελμού.
Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή θέλοντας να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες που μπορεί να προκαλέσει στις επιχειρήσεις του κέντρου η μεταφορά της λαϊκής αγοράς, σχεδιάζει να μεταφέρει στην οδό 19ης Μαΐου τη λαϊκή των παραγωγών αγροτικών προϊόντων που γίνεται κάθε Σάββατο στον χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου. Η λαϊκή των παραγωγών του Σαββάτου, που όπως λένε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής είναι άνευ άδειας, θα γίνει προσπάθεια να νομιμοποιηθεί και να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης. Στόχος είναι να διεξάγεται πάλι την ίδια ημέρα δηλαδή, το Σάββατο αλλά να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δηλαδή, αντί για τον χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου να διεξάγεται στην οδό 19ης Μαΐου. Η κίνηση αυτή γίνεται με το σκεπτικό ότι η λαϊκή του Σαββάτου θα γίνεται μόνο με τοπικούς παραγωγούς της Δράμας που δεν θα ξεπερνούν τα 75-80 άτομα. Συμπεριλαμβάνεται στο σκεπτικό και το γεγονός ότι θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης μια λαϊκή αγορά σε ημέρα που ο κόσμος θα έχει περισσότερο χρόνο για να κάνει τις αγορές του και λόγω της κίνησης που θα αναπτυχθεί θα ενισχυθεί και το επιχειρείν.
Για την ώρα, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τον Δήμο Δράμας, οι οποίες θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ