Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης

0
525

Σε εργοτάξιο για την εγκατάσταση οπτικών ινών μετατράπηκε χθες το κέντρο της πόλης.

Μετ’ εμποδίων διεξαγόταν χθες η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης λόγω των εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών στην οδό Λαμπριανίδου. Εξαιτίας των έργων των τεχνικών συνεργείων είχε διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Εθνικής Τράπεζας μέχρι και την πλατεία δικαστηρίων.
Αυτός ήταν και ο λόγος που τόσο τα ΙΧ όσο και τα δίκυκλα αλλά και τα ταξί κινούνταν με αργό ρυθμό προκαλώντας εκνευρισμό και μεγάλη ταλαιπωρία σε οδηγούς και επιβάτες.
Δυστυχώς, από τους αρμοδίους δεν σχεδιάστηκε το κλείσιμο ολόκληρης της οδού Λαμπριανίδου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που εισέρχονταν στη συγκεκριμένη οδό από την πλατεία Ελευθερίας να φθάνουν με αρκετή καθυστέρηση μέχρι το ύψος της Εθνικής Τράπεζας. Στη συνέχεια, αναγκάζονταν να κινηθούν από τις κάθετες οδούς προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και να επιστρέφουν στην οδό Αγίας Σοφίας δηλαδή και πάλι στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας.
Τα έργα τοποθέτησης των οπτικών ινών στο κέντρο της πόλης ήταν σε εξέλιξη και όλη την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν εκτενείς εκσκαφές στο οδόστρωμα τόσο επί της οδού 19ης Μαΐου όσο και στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και τους γύρω δρόμους. Παρόλα αυτά, η ταλαιπωρία των οδηγών και η απίστευτη καθυστέρηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
Η απορία που εξέφραζαν οι περισσότεροι οδηγοί, επιβάτες και πεζοί ήταν γιατί τα έργα εκσκαφής του οδοστρώματος για την τοποθέτηση των οπτικών ινών δεν σχεδιάστηκαν να γίνουν εντός της θερινής περιόδου και πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, προκειμένου να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Δράμας. Μια απορία που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς απόλυτα δικαιολογημένη, αν υπολογιστεί ότι κατά τη θερινή περίοδο η κίνηση στο κέντρο ήταν πολύ μικρότερη.
Σε ό,τι αφορά το χρονικό της ταλαιπωρίας, αυτό δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια, αφού την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης είναι σε εξέλιξη τα έργα του ΒΑΑ και ενδεχομένως πολύ σύντομα θα πρέπει να απαιτηθούν νέες εργασίες για τους αγωγούς του νέου δικτύου φυσικού αερίου.
Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ορθολογικότερο σχεδιασμό της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των ίδιων προβλημάτων και βέβαια η ταλαιπωρία για οδηγούς και πεζούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ