Δύο μέρες μετά «ξύπνησε» το υπ.Παιδείας για τους υποψηφίους που δεν έδωσαν πανελλαδικές

0
1221

Δύο ημέρες μετά το απίστευτο περιστατικό που συνέβη σε εσπερινό ΓΕΛ Χανίων όπου δύο από τους μαθητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις επειδή οι εργοδότες τους δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να αλλάξουν βάρδια, αποφάσισε να αντιδράσει το υπουργείο Παιδείας.
«Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για να προσθέσει.
«Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».
Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν ακουμπά την ουσία του ζητήματος, τον τρόπο δηλαδή που θα αποφευχθεί στο μέλλον κάποιο αντίστοιχο περιστατικό αλλά και αν θα υπάρξει ειδική μέριμνα προκειμένου οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται πως στις 8 Ιουνίου η λυκειάρχης του εσπερινού ΓΕΛ Χανίων Ευαγγελία Σαρρή προχώρησε σε μία απίστευτη καταγγελία καθώς όπως είπε οι εργοδότες και οι συνάδελφοι δύο μαθητών της δεν τους επέτρεψαν ουσιαστικά να δώσουν πανελλήνιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ