Δύο προτάσεις ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό από τον Αχιλλέα Παπαδόπουλο

0
4513

Δυο προτάσεις, προκειμένου ο Δήμος Δράμας να περάσει το δικό του μήνυμα για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού και τη χρήση self test και rapid test κατέθεσε ο ιατρός και
δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως είπε ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε: «Επειδή υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών το οποίο φοβάται να κάνει εμβόλια κατά του covid-19
και αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί περίπου στο 40%, όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον στην περιοχή μας, θα ήθελα να προτείνω προς όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων να γίνει ένα σποτάκι με το οποίο να παρακινείται ο κόσμος να κάνει εμβόλια, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά και να μην φοβάται. Αυτό θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου να πειστούν ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στην πόλη μας».
Επίσης ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος πρότεινε, μετά τις διαπιστώσεις από τα self test και τα rapid test και με την προοπτική ότι οδηγούμαστε σε μια ύφεση της πανδημίας, τόσο λόγω των εμβολιασμών όσο και λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, να αρχίσουν να γίνονται πλέον τα δημοτικά συμβούλια δια ζώσης. Εξήγησε ότι, πλέον με τα self test και τα rapid test αλλά και με βάση το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εμβολιαστεί, μπορούν τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται δια ζώσης, προκειμένου να δοθεί και με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα ότι ο πληθυσμός μπορεί να προστατευθεί και να είναι ασφαλής.
Αξίζει να επισημανθεί ότι παρά το γεγονός ότι ένας μέρος του πληθυσμού παραμένει διστακτικό απέναντι στους εμβολιασμούς και παρά το ότι οι εμβολιασμοί δεν προχώρησαν μέχρι σήμερα με την ταχύτητα που αναμενόταν αρχικά, ήδη στη Δράμα έχουν
πραγματοποιηθεί 21.736 εμβολιασμοί, μέχρι και το Σάββατο 24 Απριλίου. Από αυτούς 15.126 εμβολιασμοί αφορούσαν την πρώτη δόση και 6.610 τη δεύτερη δόση των εμβολίων. Στην κορυφή του ημερήσιου αριθμού εμβολιασμών για την Περιφέρειά μας βρίσκεται η ΠΕ Έβρου όπου μέχρι το Σάββατο 24 Απριλίου είχαν γίνει 37.349 εμβολιασμοί.
Την ίδια ώρα, πανελλαδικά, μέχρι το Σάββατο, έγιναν 2.821.625 εμβολιασμοί από τους οποίους οι 2.004.522 αφορούσαν την πρώτη δόση και οι 817.103 τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Ήδη από το Σάββατο άνοιξε η ειδική πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών ενώ άρχισε και ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικός και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ