«Έδειξε τα δόντια της» η κακοκαιρία στη Δράμα

0
1594

– 52 κλήσεις στην Πυροσβεστική έγιναν μόνο την Παρασκευή 10 Ιουνίου
– Καταγράφηκαν και πτώσεις δέντρων σε τρεις περιπτώσεις


 

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε το πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε με έντονες βροχοπτώσεις τη Δράμα το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουνίου και το Σάββατο 11 Ιουνίου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργήθηκαν από τη νεροποντή, εντάθηκαν από την μετακίνηση φερτών υλών και χαλικιού που υπάρχει στις αποκαταστάσεις των έργων τα οποία είναι διάσπαρτα αυτή την περίοδο στην πόλη της Δράμας.
Μόνο τις πρώτες 2 ώρες μετά την έναρξη των δυσμενών καιρικών φαινομένων το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν σημειωθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία 16 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ το σύνολο των κλήσεων κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας ήταν 52. Όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, κ. Δανιήλ Στούπας, σε 16 από αυτές τις περιπτώσεις έγινε άντληση υδάτων, ενώ την ίδια ημέρα έγιναν και δυο κοπές δέντρων που έπεσαν από τη κακοκαιρία και έκλεισαν το οδικό δίκτυο. Η μια από αυτές σημειώθηκε εντός της πόλης στην οδό Μαρκεντάου και η δεύτερη στο Καλαμπάκι. Στις περιπτώσεις αυτές ειδοποιήθηκαν και οι δήμοι προκειμένου να συλλέξουν στη συνέχεια τα κομμένα τμήματα των δέντρων. Παράλληλα σε 34 περιπτώσεις που κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, καταγράφηκε χαμηλή στάθμη υδάτων και δεν έγιναν ενέργειες άντλησης.
Το Σάββατο 11 Ιουνίου, συνεχίστηκαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7 κλήσεις από τις οποίες οι 6 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων εντός της πόλης και η 1 αφορούσε κοπή δέντρων στη Νέα Σεβάστεια.
Στα περιστατικά επενέβησαν 6 συνεργεία της υπηρεσίας, 5 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας και 1 από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νευροκοπίου. Οι περισσότερες αντλήσεις αφορούσαν κατοικίες αλλά υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις πλημμυρικών προβλημάτων σε καταστήματα. Μεγάλης έκτασης προβλήματα αντιμετωπίστηκαν σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στον κόμβο του Μυλοποτάμου. Ευτυχώς τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία αφορούσαν μόνο υλικές ζημιές.
Πάντως όπως ανέφεραν αρκετοί πολίτες στα “Χ”, προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στο κέντρο της πόλης σε καταστήματα, στα οποία σε άλλες περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και σε άλλες περιπτώσεις, οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να απαλλαγούν από τα όμβρια ύδατα με ίδια μέσα.
Τα προβλήματα φαίνεται ότι εντάθηκαν και από τις μετακινήσεις αμμοχάλικων που υπήρχαν στις αποκαταστάσεις των τεχνικών έργων που είναι διάσπαρτα μέσα στην πόλη της Δράμας, τα οποία στην μετακίνησή τους άφησαν πίσω τους παγιδευμένα ΙΧ, ή έκλεισαν φρεάτια ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την διαφυγή του νερού που είχε πλημμυρίσει το οδόστρωμα.
Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε και στην περιοχή της πλατείας δικαστηρίων όπου συγκεντρώθηκε αρκετός όγκος νερού από τα σημεία που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο μέσα στην πόλη. Στο ίδιο σημείο κατέβαλαν επίπονες προσπάθειες να καθαρίσουν το οδόστρωμα και τα μηχανήματα έργου που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι του δικτύου φυσικού αερίου.
Πάντως η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας στη διάρκεια του διημέρου της κακοκαιρίας επενέβη όπως είπε ο διοικητής της υπηρεσίας στα “Χ”, εντός της πόλης, όπως και στις Κοινότητες Κουδουνίων, Μαυροβάτου αλλά και στις περιοχές Αρκαδικού, Νέας Αμισού, Νέας Κρώμνης και Αμπελοκήπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!