Έφεδροι καταδρομείς από όλη τη χώρα στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Δράμα

0
1718

Δημήτρης Αμπατζίδης στα «Χ»: «Θα γίνουν αγώνες στην περιοχή «Τουλουμπάρι» στη δασική περιοχή πάνω από το Λιβαδερό»


Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου, η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Ν. Δράμας, που είναι εγγεγραμμένη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, πρόκειται να διοργανώσει στη Δράμα για το έτος 2022, την πανελλήνια εκπαιδευτική άσκηση των διασωστικών ομάδων εφέδρων καταδρομέων, με σκοπό την εκπαίδευση αλλά και τον συντονισμό των ομάδων με σκοπό να προσφέρουν καλύτερα και πληρέστερα αποτελέσματα όταν κληθούν για συνδρομή από τις αρχές του τόπου.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Δράμας κ. Δημήτριος Αμπατζίδης, δηλώνει ότι πρόκειται για αγώνες σε διάφορα αντικείμενα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος της χώρας, με τη συμμετοχή διασωστικών ομάδων που διαθέτουν οι λέσχες εφέδρων καταδρομέων.
Οι αγώνες θα γίνουν στην περιοχή «Τουλουμπάρι» στη δασική περιοχή πάνω από το Λιβαδερό. “Οι ομάδες το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, θα διαγωνιστούν σε διάφορα αντικείμενα, όπως οι πρώτες βοήθειες, η πολιτική προστασία και η χρήση πυροσβεστικού οχήματος, η έρευνα και διάσωση κ.ο.κ. Την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί διάσωση στα νερά του Νέστου. Στους αγώνες θα μετάσχουν περίπου 100 μέλη των λεσχών καταδρομέων και συνεργάτες από όλη τη χώρα. Οι έφεδροι καταδρομείς θα φιλοξενηθούν σε «σκηνάκια» στην περιοχή του Τουλουμπαρίου, όπου η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Δράμας, διατηρεί καταφύγιο. Η διοργάνωση αυτή δεν γίνεται για πρώτη φορά στη Δράμα. Είχε προηγηθεί ανάλογη διοργάνωση το 2008” εξηγεί ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Δράμας.
Όλες οι λέσχες, όπως και η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Ν. Δράμας, παίρνουν κατά καιρούς κλήση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παράσχουν βοήθεια σε διάφορα περιστατικά είτε αυτά αφορούν την πολιτική προστασία και τη δασοπυρόσβεση, την έρευνα και τη διάσωση, είτε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών από σεισμούς και πλημμύρες κ.ο.κ. Για τον λόγο αυτό η ετοιμότητα των διασωστικών ομάδων μέσα από δραστηριότητες όπως η εκπαιδευτική άσκηση που θα γίνει στη Δράμα, είναι σημαντική.
Η προσφορά των εφέδρων καταδρομέων είναι σημαντική όχι μόνο σε προληπτικές δράσεις πολιτικής προστασίας αλλά και σε περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης κάτι που φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, από στην πτώση του Γιάγκομπλεφ στα Πιέρια Όρη που είχε εντοπιστεί από εφέδρους καταδρομείς, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, έως και πιο πρόσφατα περιστατικά ακόμη και στη Δράμα, με την έρευνα στη Μικρόπολη που αφορούσε τον απαγχονισμένο 28χρονο, την έρευνα εντοπισμού της γυναίκας βουλγαρικής καταγωγής που χάθηκε στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου, τη συνδρομή σε κτηνοτρόφους των οποίων τα ζώα είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια στην ορεινή περιοχή της Δράμας κ.ο.κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ