Έφθασαν χθες οι φιάλες οξυγόνου στο νοσοκομείο

0
2746

Γιώργος Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Είμαστε εδώ για ό,τι μας ζητηθεί σε επίπεδο ενίσχυσης των δομών υγείας»

Παραδόθηκαν χθες στο Νοσοκομείο της Δράμας οι 65 φιάλες οξυγόνου που παρήγγειλε για λογαριασμό του Νοσοκομείου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αυτό διαβεβαίωσε χθες στα “Χ” ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι οι φιάλες οξυγόνου είχαν φθάσει στη Θεσσαλονίκη χθες το πρωί και ήταν καθ’ οδόν για τη Δράμα. «Ευτυχώς έχει τελειώσει και αυτό το θέμα. Είμαστε εδώ για ότι μας ζητηθεί σε επίπεδο ενίσχυσης των δομών υγείας στο Νομό Δράμας. Θα το πράξουμε και ηθικά και υλικά αρκεί να μας ζητηθεί και να έχουμε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση».
Αναφορικά με τις φιάλες οξυγόνου η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας είχε επισημάνει την περασμένη Παρασκευή ότι επρόκειτο να παραδοθούν το πολύ μέχρι το Σάββατο, εξηγώντας ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη προκειμένου να γίνει η προμήθεια και όλων των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται.
Πιο συγκεκριμένα και αιτιολογώντας το λόγο προμήθειας των φιαλών οξυγόνου η κα Καρατζόγλου είχε επισημάνει ότι: «η παρέμβαση για την οποία το Νοσοκομείο χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια ΑΜΘ αφορά την ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής οξυγόνου και την αναβάθμιση του υποσταθμού του Νοσοκομείου Δράμας. Προκειμένου να γίνει αυτή η αναβάθμιση έγινε η προμήθεια των φιαλών οξυγόνου για να παροχετεύονται με ασφάλεια οι ασθενείς κατά την ολιγόλεπτη διακοπή οξυγόνου από το επιτοίχιο σύστημα ροής».
Υπενθυμίζεται ότι για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου (20 μικρών και 45 μεγάλων φιαλών) κινητοποιήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία κινήθηκε με ταχύτητα, προχωρώντας άμεσα σε παραγγελία από τη γειτονική Ιταλία καθώς λόγω της κατάστασης από την εξάπλωση της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών δεν υπήρχε διαθεσιμότητα εντός Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ