Εγγράφηκε συνολικό ποσό 200.000 ευρώ για τον νέο Παιδικό Σταθμό στη Χελμού

0
2046

Εγκρίθηκε η 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Δράμας

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 25 Μαΐου η 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του Δήμου Δράμας για το οικ. έτος 2021. Στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας εγγράφηκε συνολικό ποσό 200.000 ευρώ στο σκέλος των εσόδων που αφορά «Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο «Κατασκευή νέου παιδικού σταθμού Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού». Επίσης ανάμεσα σε άλλα εγγράφηκε συνολικό ποσό 65.000 ευρώ στο σκέλος των εσόδων που αφορούν την «Επιχορήγηση από το Πράσινο Ταμείο για το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)».
Η απόφαση λήφθηκε με την παρατήρηση των δημοτικών συμβούλων: Μιχάλη Μλεκάνη, Στέλιου Μελισσινού, Χρυσής Σιδερά, Ιωάννη Μυστακίδη και Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη οι οποίοι θεωρούν ότι: «όπως έγινε και στην Οικονομική Επιτροπή, το θέμα της αναμόρφωσης του προυπολογισμού είναι πολύ σοβαρό». Είπαν ότι: «δεν θα πρέπει να εισάγεται ως έκτακτο, γιατί έτσι, δεν μπορούν να επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν, όπως η απουσία μιας σελίδας από την εισήγηση της ΔΤΥ (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών), που αφορά στις 65.000 ευρώ για παροχή συμβουλών για το ΣΒΑΚ, όταν μάλιστα έχουν ήδη πληρωθεί 100.000 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε, όσον αφορά το κυκλοφοριακό και την υπάρχουσα μελέτη του ΣΒΑΚ, σε επόμενες κινήσεις, όπως η νέα μελέτη των 65.000 € και η μελέτη των 18 κόμβων, χωρίς να συζητηθούν προηγουμένως στο ΔΣ τα στοιχεία που υπάρχουν από την προηγούμενη μελέτη, για να αποφασίσει το ΔΣ για τις περαιτέρω ενέργειες. Παρόλο που τους δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τη ΔΤΥ, πριν την παρούσα συνεδρίαση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κάποια ερωτήματα και επειδή η αναμόρφωση αφορά σε μισθοδοσία, ψηφίζουν θετικά επί της αναμόρφωσης».
Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Τσιαμπούσης Αλέξανδρος ανέφερε: «Θα ψηφίσουμε όπως ψηφίσαμε στην ΟΕ. Δηλαδή ναι, με την παρατήρηση ότι τα χρήματα για το ΣΒΑΚ δε δικαιολογούνται, ακόμη κι αν έρχονται από το Πράσινο Ταμείο γιατί ο δήμος είχε δώσει περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ για συνεργασία με το ΕΜΠ για μια μελέτη, που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ΣΒΑΚ, αλλά μια έρευνα. Όπως δηλαδή ακριβώς είχα και προσωπικά παρατηρήσει και τότε, όταν συζητήθηκε το θέμα. Δεν ξέρουμε σε ποιον χρησίμευσε αυτή η συνεργασία με το ΕΜΠ, αλλά, πάντως, δεν χρησίμευσε τελικά στον Δήμο Δράμας και πλέον είμαστε στη θέση να μην έχουμε συντάξει τελικά ΣΒΑΚ. Ψηφίζουμε λοιπόν την αναμόρφωση, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν μισθοδοσίες, με τις παραπάνω παρατηρήσεις»
Μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος, αναφέροντας τα παρακάτω: « Toν Ιούνη του 2016 είχαμε βγάλει δελτίου τύπου με τίτλο “Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου”. Σας αναφέρω μερικά σημεία του δελτίου που έχουν σχέση με την τροποποίηση του προϋπολογισμού και ειδικά με το θέμα χρηματοδότησης των 65.000€ από το Πράσινο Ταμείο Και ποια είναι τα αμπελοχώραφα; Η πόλη μας. Χρειάζεται να δαπανηθούν 92.000€ για τη συνεργασία με ερευνητικό ίδρυμα, όπου σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση θα διερευνήσουμε “το εφικτό “ανάπτυξης αποτελεσματικών πολιτικών κινητοποίησης των αστικών κοινωνιών απέναντι στις σημερινές προκλήσεις ποιότητας ζωής… Συμφωνούμε με τη συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, αρκεί από τη συνεργασία να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και χρηστικό, όπως μία μελέτη εφαρμογής. Από τη συγκεκριμένη σύμβαση αυτό δεν προκύπτει και γι’ αυτό καταψηφίσαμε τη συγκεκριμένη πρόταση για συνεργασία με το Ε.Μ.Π. Ας αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία η Δημοτική Αρχή για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην πόλη και μετά θα δικαιούται να ξοδεύει 55.000€ για αμοιβές του ερευνητικού προσωπικού, 20.000€ για ταξίδια,10.000€ για αναλώσιμα και 7.000€ διάφορα-απρόβλεπτα (σύνολο 92.000€) για να διερευνήσει το εφικτό του εφικτού. Ερχόμαστε σήμερα να εγγράψουμε ποσό 65.000 για κάτι που υποτίθεται πως το έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. Εμάς αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί σεβόμαστε τα χρήματα που δίνονται από το υστέρημα του λαού έστω μέσω κρατικών ή κοινοτικών χρηματοδοτήσεων. Δυστυχώς εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την τροποποίηση κατά κωδικό όπως είναι το σωστό και ειδικά τα θέματα που έχουν σχέση με την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού COVID 19.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κοσμάς Καλαϊδόπουλος είπε ότι αναγκαστικά ψηφίζει την αναμόρφωση γιατί υπάρχουν κωδικοί που αφορούν μισθοδοσία, διατηρεί όμως επιφυλάξεις για την εγγραφή 65.600 € για το ΣΒΑΚ, όταν μάλιστα έχουν ήδη πληρωθεί 100.000 €.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ