Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη συντήρησης των σχολικών μονάδων

0
947

Το έργο προϋπολογισμού 536.774,15 ευρώ θα υποβληθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και παραλήφθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας η μελέτη του έργου με τίτλο: «Συντήρηση σχολικών μονάδων Δήμου Δράμας», συνολικού προϋπολογισμού 536.774,15 ευρώ η οποία πρόκειται να υποβληθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο: «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ».
Λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης που ορίστηκε η 31η Μαϊου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να συζητήσει το θέμα σε κατ’ επείγουσα συνεδρίαση του.
Το έργο θα υλοποιηθεί εντός των γηπέδων συγκεκριμένων σχολικών μονάδων του Δήμου Δράμας, όπως αναφέρονται αναλυτικά σε τεχνική έκθεση και θα περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης των αύλειων χώρων τους, συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως ελαιοχρωματισμούς, ανακατασκευή w.c. με αντικατάσταση των υδραυλικών τους εγκαταστάσεων, αντικατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων, ανακατασκευή-στεγάνωση τμημάτων στεγών-δωμάτων, κλπ. Ο Δήμος Δράμας συντηρεί και λειτουργεί αντίστοιχα έργα που αφορούν όλες τις σχολικές μονάδες εντός των διοικητικών ορίων του και στους οποίους υλοποιεί παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παραλαβή της μελέτης του έργου, με την παρατήρηση των δημοτικών συμβούλων Μιχάλη Μλεκάνη, Στέλιου Μελισσινού, Χρυσής Σιδερά, Ιωάννη Μυστακίδη και Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη ότι οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγαλύτερες και ήταν ανάγκη να μπουν τα σχολεία σε προτεραιότητα όσον αφορά το ποσό και την αξιολόγηση της προτεραιότητας. Ενώ επεσήμαναν ότι πρόσκληση προέβλεπε 100€ για κάθε τ.μ. διδακτηρίου, 10 € για κάθε τ.μ. αυλής, ποσά με τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων.
Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ανέφερε ότι: «Από την πρώτη συνάντηση επικεφαλής που έγινε το 2019 ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου, είχαμε τονίσει ότι πρωταρχικά θέματα για εμάς είναι η συντήρηση και οι παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που τελικά προχώρησε με την πίεση της αντιπολίτευσης και η συντήρηση και οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του δήμου. Λυπούμαστε που το ποσό είναι τόσο μικρό, αλλά φυσικά θα ψηφίσουμε έστω αυτό το ποσό. Δυστυχώς, σήμερα αποδείχτηκε αυτό που τονίσαμε στην ΟΕ, ότι δηλαδή η ιεράρχηση των έργων που θα κατατεθούν στο πρόγραμμα Τρίτσης έγινε μόνο με ποσοτικά κριτήρια. Χρειάζεται σχέδιο για να λύνεις τα προβλήματα του δήμου και ο κύριος Μαμσάκος έχει αποδείξει ότι δεν έχει τέτοιο. Η δημοτική αρχή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τόσο μεγάλες χρηματοδοτήσεις είναι “όσα έρθουν και όσα πάνε”».
Κατά την τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέργιος Ηλιόπουλος ανέφερε: «Τον τελευταίο καιρό η δημοτική αρχή, με την σύμπραξη δυστυχώς παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ανταγωνισμού, «ποιος θα εξυπηρετήσει πιο πολύ τα θέλω ιδιωτών- ευεργετών» για το τι και πως πρέπει να γίνει η πόλη μας και τα χωριά της… Έτσι έχουν περάσει σε 2η μοίρα οι πραγματικές ανάγκες όπως η συντήρηση των σχολικών μονάδων του δήμου μας για τις οποίες δίνεται το ευτελές ποσό των 536.774,15€ ενώ όπως έχει συμφωνήσει και η δημοτική αρχή το ποσό θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τριπλάσιο. Όμως εμείς ως δήμος έχουμε προτάξει την κατασκευή νέων κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» με το υπερβολικό ποσό των 5.500.000 ευρώ και το αχρείαστο αυτή τη στιγμή έργο της ανάπλασης του περιφερειακού του Κορυλόβου κόστους 4.500.000 ευρώ γιατί έτσι τα ονειρεύονται οι ιδιώτες που έκαναν τις μελέτες. Για να μην παρεξηγηθεί ο λόγος μας το έργο στο δημοτικό στάδιο πρέπει να γίνει αλλά όχι με τον φαραωνικό τύπο σχεδιασμό και με το ποσό που πρέπει να δαπανηθεί σε αυτό. Ταυτόχρονα βλέπουμε έργα ουσίας όπως τα έργα της ΔΕΥΑΔ «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον περιορισμό του μη τιμολογούμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης Δράμας (ΔΕΥΑΔ), συνολικού προϋπολογισμού 4.597.700,00 ευρώ και αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Δράμας (ΔΕΥΑΔ), συνολικού προϋπολογισμού 5.144.800,00 ευρώ» να μένουν απ’ έξω από την προτεραιοποίηση στις εντάξεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Το επόμενο βήμα που έμεινε για αυτή την ανεπαρκή δημοτική αρχή είναι να παραδώσει τη διοίκηση και τυπικά στους ιδιώτες αφού αυτή είναι η ιδεοληψία που την διακατέχει. Ελπίζω οι υπόλοιπες παρατάξεις να μην ακολουθήσουν αυτή την κατηφόρα της δημοτικής αρχής. Εμείς υπερψηφίζουμε το 2ο θέμα με τις παρατηρήσεις που εκθέσαμε»
Στο ίδιο θέμα μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος γιατί, όπως είπε, αντί η δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση μεγαλύτερη χρηματοδότηση, κοιτά να έχει φιλίες. Μειοψηφεί γιατί κάποιοι χτίζουν την πολιτική τους πάνω στα ερείπια της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ