Έγιναν τα εγκαίνια για τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στον Άγιο Σάββα

0
2314

Παρουσία πολλών εκπροσώπων των τοπικών αρχών

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης, 6 Ιουλίου τα εγκαίνια για τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην περιοχή του οικισμού του Αγίου Σάββα. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ. Οι τρεις στέγες θα εξυπηρετήσουν άτομα με αναπηρία και έχουν δυνατότητα στέγασης 18 ατόμων, δηλαδή 6 ατόμων σε κάθε στέγη.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Χρονίων παθήσεων Δράμας Κ. Χατζηδημητρίου

Η πρόεδρος του παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας κα Κατερίνα Χατζηδημητρίου είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι για τη λειτουργία του προγράμματος που έχει τριετή διάρκεια έχουν προσληφθεί 18 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Η λειτουργία των τριών ΣΥΔ έχει στόχο την ανεξαρτητοποίηση και την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που θα στεγαστούν.
«Όπου μπορούμε, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε γέφυρες προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες και εμπειρία για να μπορούν να εργαστούν. Πιστεύουμε ότι, μετά την τριετία, το πρόγραμμα των τριών στεγών θα συνεχιστεί, είτε εντασσόμενο σε κάποιο άλλο πρόγραμμα είτε χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εργασίας, γιατί είναι σημαντικό να στηριχθεί αυτός ο θεσμός» τόνισε η πρόεδρος του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας.
Η κα Χατζηδημητρίου, σχετικά με τη λειτουργία των τριών στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, διευκρίνισε ότι ακολουθείται ένα πρόγραμμα για κάθε παιδί με βάση τα ταλέντα του και τις ικανότητές του, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού που έχει προσληφθεί. «Σε συνεργασία με δικαστικούς συμπαραστάτες ή με τους γονείς των παιδιών, προσπαθούμε να παρέχουμε στα άτομα που στεγάζονται στις ΣΥΔ ένα υψηλό επίπεδο ζωής. Μάλιστα, τώρα που έχουν ελεγχθεί για covid και έχουν εμβολιαστεί, θα ξεκινήσουμε διαδικασίες για τον προγραμματισμό εκδρομών, ξεναγήσεων και ό,τι άλλο τα κάνει να νιώθουν καλύτερα».
Η πρόεδρος του παραρτήματος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας ανέφερε ότι η κοινωνία της Δράμας στηρίζει όλες αυτές τις ενέργειες που αφορούν είτε τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης είτε τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων με πολύ σεβασμό.
Η λειτουργία των τριών ΣΥΔ απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 18 ετών με αναπηρία. Το έργο αποτελεί μία προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης και εγκατάλειψης του ασυλικού μοντέλου παροχής υπηρεσιών και συντελεί στην αποφυγή ιδρυματοποίησης για άτομα με νοητική υστέρηση, που διαβιούν είτε στο πλαίσιο κλειστής περίθαλψης είτε με τις οικογένειες τους και οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα τους.

Ποιοι παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ Αν. Τζαμπαζλή

Στην τελετή εγκαινίων για τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης το πρωί της Τρίτης παρέστησαν, πέραν της προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ κας Αν. Τζαμπαζλή και της προέδρου του Παραρτήματος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας κας Κ. Χατζηδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γ. Ζιμπίδης, οι Δήμαρχοι Δράμας, Παρανεστίου και Νευροκοπίου (Χρ. Μαμσάκος, Αν. Καγιάογλου και Γ. Κυριακίδης αντίστοιχα), ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλ. Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τ. Χατζηγιάννης, ο διοικητής της Τροχαίας και πρόεδρος του παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δράμας, κ. Μ. Σκάρλιος, ο διοικητής του στρατοπέδου Κ. Νευροκοπίου κ. Τσιπλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αργ. Πατακάκης που είναι και δωρητής, η πρόεδρος του Σωματείου Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Χωριστής κα Μ. Τσάνα, εκπρόσωποι των Lions που είναι επίσης δωρητές, ο κ. Δ. Κυριαζίδης ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΜ, αντιπρόσωποι των τριών βουλευτών της Δράμας, ενώ διαβάστηκε και η επιστολή που έστειλε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Μπλούχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!