Εγκαίνια για τους δυο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας

0
2555

Στα σκαριά και τρίτος Βρεφονηπιακός στην “Ανάπλαση” ή στην περιοχή του γηπέδου της Δόξας

Δυο νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που φιλοξενούν από 13 νήπια έκαστος έθεσε ήδη σε λειτουργία από τον Ιανουάριο ο Δήμος Δράμας.

Τα εγκαίνια του ενός εκ των δυο που βρίσκεται στην Χωριστή έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ενώ τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 26 Φεβορυαρίου θα ακολουθήσουν και τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Αρκαδικό όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας Αλέξανδρος Παναγιωτίδης συμπληρώνοντας ότι στον Δήμο Δράμας είχε να λειτουργήσει Βρεφονηπιακός Σταθμός από το 1991.
Η δημιουργία των δυο τμημάτων επιτεύχθηκε με την βοήθεια μετά από χρηματοδότηση 75.000 ευρώ απο το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι χώροι είναι εντελώς καινούργιοι διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτίδης εξηγώντας ότι για την ώρα το προσωπικό που έχει στην διάθεση του ο Δήμος της Δράμας επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.
Το ενδιαφέρον που υπήρξε ήδη απο την αρχή της χρονιάς ήταν σημαντικό. Περισσότερες από 100 ήταν οι περιπτώσεις γονέων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για φιλοξενία βρεφών στους δύο σταθμούς. Ο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων βέβαια θέτει σκέψεις στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας και για δημιουργία τρίτου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Πολύ πιθανόν μάλιστα αυτός να δημιουργηθεί είτε στην περιοχή της Ανάπλασης είτε στον χώρο του Παιδικού Σταθμού πίσω από το γήπεδο της Δόξας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα απο τους δυο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας έχει στην ευθύνη του και 9 Παιδικούς Σταθμούς για τους οποίους επίσης υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους γονείς. ¨Ήδη σε πολλούς από αυτούς ανάμεσα τους και στον Παιδικό Σταθμό του Ξηροποτάμου έγιναν αναγκαίες παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών τους τις προηγούμενες ημέρες.
Στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας φιλοξενούνται περισσότερα απο 350 παιδιά από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δράμας δεν εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών. Με αποτέλεσμα οι γονείς να μπορούν να επιλέξουν αν τα παιδιά τους θα παραμείνουν στους Παιδικούς Σταθμούς ή αν θα περάσουν στο νηπιαγωγείο.
Ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου της Δράμας μίλησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ και για τις μοριοδοτήσεις των παιδιών για τους Παιδικούς Σταθμούς λέγοντας ότι επανέλαβε ότι προχώρησαν απόλυτα αξιοκρατικά και θύμισε ότι με βάση το ισχύον καθεστώς δεν υφίσταται πλέον η δυνατότητα παρεμβάσεων από αιρετά πρόσωπα προκειμένου να στείλει ο γονιός το παιδί του στον παιδικό Σταθμό της προτίμησής του. Ειδικά για αυτό το θέμα ο κ. Παναγιωτίδης εξήγησε για μία ακόμη φορά ότι, είναι πάρα πολλοί οι γονείς που ζητούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένους Παιδικούς Σταθμούς αλλά η δυνατότητα αλλαγών ή παρεμβάσεων δεν υπάρχει πια όπως είπε καθώς οι τοποθετήσεις γίνονται ανάλογα με την μοριοδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ