Εγκαίνια της αίθουσας θηλασμού και περιποίησης βρεφών και παιδιών στον Δήμο Δράμας

0
878

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Δράμα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σε αυτή την ημέρα με τον τόσο ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της αίθουσας θηλασμού και περιποίησης βρεφών και παιδιών στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου στην πλατεία Ελευθερίας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας αναφέρει: «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα στις μητέρες να θηλάσουν τα βρέφη τους σε ένα όμορφο και ζεστό σημείο στην καρδιά της πόλης και γενικότερα σε γονείς, κηδεμόνες και συνοδούς να παρέχουν φροντίδα στα παιδιά τους σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον στο κέντρο της Δράμας.
Βέβαια η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι απλά θέμα συμβολισμού. Πέρα από τις υπαρκτές ανάγκες που έρχεται να καλύψει η δημιουργία της αίθουσας, η έναρξη λειτουργίας της οφείλει να αποτελέσει την απαρχή για εντατικοποίηση της προσπάθειας αλλαγής παγιωμένων αντιλήψεων, καθώς ως κοινωνία οφείλουμε να κάνουμε πολλά βήματα σε τομείς που σχετίζονται με τη θέση της γυναίκας και τον σεβασμό προς το γυναικείο φύλο, όπως η βία που ασκείται κατά των γυναικών λόγω φύλου, αλλά και η αντιμετώπιση εγκύων και μητέρων στον δημόσιο χώρο.
H αίθουσα θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 07:30 έως τις 15:30 με πρώτη ημέρα λειτουργίας την 25 Νοέμβρη.
Στην πορεία και αναλόγως των συνθηκών το ωράριο και οι ώρες λειτουργίας θα επανεξεταστούν για να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους, ενώ την περίοδο διεξαγωγής της Ονειρούπολης θα προσαρμοστεί σύμφωνα με το ωράριο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.
Η αίθουσα φροντίδας βρεφών και θηλασμού έγινε με την υποστήριξη του κέντρου νεότητας του Δήμου μας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον ζωγράφο Κώστα Ζαμπίδη για την καλλιτεχνική επιμέλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ