Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών

0
1682

Της Αλίκης Τσιαμούρα, Προέδρου της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ.

Κάθε χρόνο με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας τιμά τις κακοποιημένες γυναίκες με πληθώρες δράσεις και εκδηλώσεις, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες στα πλαίσια του ViaDrama.
Ο φορέας έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα αυτό, αφού από το 1995 δημιούργησα χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, τον πρώτο Ξενώνα για Κακοποιημένες Γυναίκες και Παιδιά στην Ελλάδα, που από τότε ακολουθεί αδιάκοπη πορεία, υποστηρίζοντας κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά ψυχολογικά, νομικά και υλικά. Ασχολείται και με τον τομέα της απασχόλησης, προσπαθώντας να βρει εργασία στα θύματα έμφυλης βίας, δεδομένου ότι η εργασία είναι το Α και το Ω για να ορθοποδήσουν. Το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας δεν είναι ένας απρόσωπος Ξενώνας, αλλά ένα ζεστό σπίτι που με θαλπωρή αγκαλιάζει τα θύματα της έμφυλης βίας. Έχει πολυμορφικό χαρακτήρα, καθώς υλοποιούνται πολλές δράσεις και προγράμματα, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται πλήρως η ανωνυμία των γυναικών που διαμένουν. Από το 2014, εκτός από κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, φιλοξενούνται και άγαμες μητέρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και φοιτήτριες που δυσκολεύονται να σπουδάσουν εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας. Παράλληλα, διαθέτει τη γραμμή βοήθειας «25210 58888» που υποστηρίζει τα θύματα έμφυλης βίας. Καινοτομώντας για ακόμα μία φορά, η Ένωση Κυριών Δράμας θα ασχοληθεί φέτος με ένα νέο έργο που θα αφορά τους θύτες της έμφυλης βίας με τίτλο «Ώρα να μιλήσεις».
Φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δ. Δράμας τιμούν την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Νοεμβρίου από το πρωί έως και αργά το απόγευμα και περιλαμβάνουν φωταγώγηση του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας με πορτοκαλί χρώμα που είναι το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ και συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση, έκθεση ζωγραφικής στην Gallery 13, διαδραστική δράση επί της οδού Βενιζέλου πλησίον του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας, διανομή προστατευτικών μασκών, χρώματος πορτοκαλί, αλλά και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Ελευθερίας και σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δράμας,
Η 25η Νοέμβρη έχει από το 1999, ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Αναγνωρίζεται πλέον ως έγκλημα με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της.
Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. δίνει καθημερινό αγώνα ενάντια σε αυτή τη μορφή βίας. Έναν αγώνα 365 μέρες το χρόνο. Γιατί η βία δεν είναι μόνο θέμα μίας ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!