Ταξιδεύουν για προπονήσεις σε Ελευθερούπολη και Καβάλα

0
1742

– Αποφασίστηκε εξάμηνη παράταση για την αλλαγή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο
– Χρ. Σιδερά στα «Χ»: «Ο αθλητισμός στην πόλη μας πεθαίνει. Δεν μπορείς να παράγεις αθλητισμό και πολιτισμό αν δεν έχεις υποδομές»
– «Πάρα πολλές οικογένειες στην πόλη μας ταλαιπωρούνται αναίτια, τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά»

Άρχισαν να ξενιτεύονται για τις προπονήσεις τους, χωρίς καμία δόση υπερβολής, τα αθλητικά σωματεία της Δράμας, αφού εδώ και μήνες δεν είναι διαθέσιμο το Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» ούτε όμως και το κλειστό κολυμβητήριο εξαιτίας της ακαταλληλότητας και των κινδύνων που παρουσιάζει.
Μετά τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας που πραγματοποιεί προπονήσεις στο Κολυμβητήριο της Καβάλας, τώρα και ο Αθλητικός Όμιλος Δράμας προχωρά σε συμφωνία με τον Δήμο Παγγαίου για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης για τις προπονήσεις του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Την ίδια ώρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, αποφάσισε να αποδεχθεί αίτημα του αναδόχου για το έργο της αντικατάστασης του ταρτάν του σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» που αφορά εξάμηνη παράταση της ημερομηνίας παράδοσης του έργου, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 9 Δεκεμβρίου.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή» και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Χρύσα Σιδερά, σημειώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «παρόλο που υποτίθεται ότι ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία, οι δημότες της Δράμας αισθανόμαστε ότι βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανασφάλεια, με τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή» και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό, αναρωτιέται κανείς ποιες είναι αυτή τη στιγμή οι παροχές του Δήμου Δράμας προς του δημότες. Στους ανθρώπους που στις αναπτυξιακές ηλικίες θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με τον πολιτισμό, με τον στίβο, τον υγρό στίβο ή με το ποδόσφαιρο. Πως λοιπόν η Δημοτική Αρχή προωθεί τον αθλητισμό σε αυτές τις ηλικίες, ειδικά στον στίβο και στον υγρό στίβο, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα; Εφόσον επιδιώκουμε να είμαστε μια σύγχρονη πόλη, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες στους συνδημότες μας. Από την άλλη πλευρά, πώς είναι δυνατόν, μέσα σε τέτοιες συνθήκες, να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις και να προάγουμε τον αθλητικό τουρισμό αλλά και παράλληλα και τον πολιτιστικό τουρισμό. Πάρα πολλές οικογένειες στην πόλη μας ταλαιπωρούνται αναίτια, τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά, ενώ δημιουργούνται και επιπλέον προβλήματα στα αθλητικά σωματεία που αναγκάζονται να χάσουν αθλητές. Αιτία είναι ο χρόνος που σπαταλούν στις μετακινήσεις. Πόσο ακόμη αυτή η πόλη θα μείνει χωρίς κολυμβητήριο και χωρίς δημοτικό στάδιο. Τίποτε δεν εξελίσσεται ομαλά. Οι δημότες ακούν μόνο ψέματα και υποσχέσεις. Εγκαταλείφθηκε το παλιό κολυμβητήριο για ένα καινούργιο και δεν προχωρά τίποτα από τα δύο».
Όπως σημειώνει η κα Σιδερά: «Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τα έργα, δεν υπάρχει προγραμματισμός και εν τέλει αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί» ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός στην πόλη μας πεθαίνει. Δεν μπορείς να παράγεις αθλητισμό και πολιτισμό αν δεν έχεις υποδομές».
Η ίδια επισημαίνει ότι η απουσία ενδιαφέροντος από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει καν υποβάλλει αίτηση για προγράμματα μαζικού αθλητισμού και εξηγεί: «Σε σύνολο περίπου 1150 γυμναστών που εγκρίθηκαν για τους δήμους, ανά την Ελλάδα, ο Δήμος Δράμας, δεν έχει καμία έγκριση, γιατί δεν υποβλήθηκαν αιτήματα προκειμένου να εγκριθούν θέσεις. Την ίδια ώρα, για παράδειγμα, ο Δήμος Καβάλας έχει 26 θέσεις γυμναστών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!