Παρουσία του προέδρου της Τράπεζας Τροφίμων Αθηνών Παναγή Βουρλούμη, της πολιτικής ηγεσίας καθώς και εκπροσώπων εταιρειών πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 τα εγκαίνια της Τράπεζας Τροφίμων Δράμας.
Την Τράπεζα ίδρυσε η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ., ενώ πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ανά την Ελλάδα. Καλωσορίζοντας η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα επεσήμανε ότι με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του κου Βουρλούμη να προχωρήσει στην ίδρυση της Τράπεζας Τροφίμων, ενώ κατέστησε σαφές στους παρευρισκόμενους να διαδώσουν το μήνυμα από άκρη σε άκρη του Νομού, ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε εκτενώς στο σκοπό λειτουργίας της Τράπεζας και στο έργο της. Αναφερόμενος στην ίδρυση της νέας Τράπεζας μεταξύ άλλων τόνισε: «ήταν πολύ σημαντικό για εμάς η Ένωση Κυριών Δράμας να ιδρύσει μία ακόμη Τράπεζα που να είναι ενταγμένη στην οικογένεια της Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης (FEBA) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Από εκεί και πέρα ο λόγος που ήρθαμε στη Δράμα, εκτός από τα σημερινά εγκαίνια, είναι για να πάρουμε από τον φορέα αυτό την τεχνογνωσία που έχει στην διαχείριση προγραμμάτων. Από εκεί και πέρα θα είμαστε κοντά στη νέα τους προσπάθεια και ειλικρινά νιώθω συγκινημένος από όλη την σημερινή εκδήλωση».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Σύμβουλος Περιφέρειας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Τάσσου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δοξάτου Νικολέτα Εμμανουηλίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωρίου Ισαάκ Ζορπίδης, η συμπαραστάτρια Δημότη και Επιχείρησης Δήμου Δράμας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σ.Α.Φ. Ειρήνη Μπακοπούλου, ο Πρόεδρος Ι.Ρ.Α. Δράμας Μηνάς Σκάρλιος, ο Εκπρόσωπος του Διευθυντή Τροχαίας Δράμας Αλέξανδρος Ακούτας, Εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Δράμας Αθανάσιος Αστεριάδης, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, ο Περιφερειακός διευθυντής Καταστήματος Super Market «Μασούτης» Στέφανος Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής Καταστήματος Super Market «Μασούτης» Δράμας Λεωνίδας Θεοδωρίδης η διευθύντρια του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος Κυριακή Προδρομίδου και η κ. Σεμέλη Κωνσταντινίδου.
Εγκαίνια της Τράπεζας Τροφίμων Δράμας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ