Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Οχυρό

0
2062

Γιάννης Κυριακίδης στα «Χ»: «Πιστεύουμε πολύ σε αυτό το έργο και στη μελλοντική εξέλιξη και αξία του»


Τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Οχυρό Δράμας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο 28 Μαΐου.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου και ο Σκοπευτικός Όμιλος Κάτω Νευροκοπίου πραγματοποίησαν τα εγκαίνια σε πανηγυρικό κλίμα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο να κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, είπε ότι πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Νευροκοπίου ως εταίρος. «Εμείς πιστεύουμε πολύ σε αυτό το έργο και στη μελλοντική εξέλιξη και αξία του, διότι θα αποτελέσει το μοναδικό πιστοποιημένο περιβαλλοντικό κέντρο. Αν αύριο ο νόμος ορίσει ότι θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις για τους κυνηγούς τότε θα πρέπει να γίνονται σε αυτό. Υπάρχει πλέον το Κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Οχυρό και ένα ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Κατά την άποψή μου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Το κέντρο θα το χειρίζεται ο κυνηγετικός σύλλογος με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και ο δήμος θα στηρίξει αυτό το εγχείρημα. Πέραν των σκοπευτικών αγώνων με κυνηγετικά όπλα, θα μπορεί να γίνει στο κέντρο περιβαλλοντική εκπαίδευση, με μηχανισμούς 3D, με κιάλια και με εκπαίδευση των κυνηγών στα θηράματα. Το έργο θα συμβάλλει και στην επισκεψιμότητα της περιοχής. Σκοπός είναι μαζί με το Λίσσε να έχουν ένα κοινό πρόγραμμα ώστε οι επισκέπτες του Λίσσε, να μπορούν να επισκεφθούν το περιβαλλοντικό κέντρο και οι κυνηγοί να μπορούν να επισκεφθούν το Λίσσε.
Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η ΚΟΜΑΘ, Το Κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου έργου “Πιστοποιημένοι Περιβαλλοντικά Δρώντες” (Certified Environmental Actors – CEA), στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία” 2014 – 2020.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης, ως Επικεφαλής Εταίρος, συμμετέχει στο εγκεκριμένο έργο και συγκεκριμένα στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά την προστασία και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, προστασία και αποκατάσταση του εδάφους και προώθηση των υπηρεσιών οικοσυστήματος, μέσω του δικτύου NATURA 2000 και των πράσινων υποδομών).
Στο έργο συμμετέχουν και οι εξής εταίροι: Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κ. Νευροκοπίου “Η ΑΡΤΕΜΙΣ”, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ο Σύλλογος “EURORADAR” (Association “EURORADAR”) της Βουλγαρίας και ο Κυνηγετικός και Αλιευτικός Σύλλογος “Sokol” (Association of Hunters and fishermen “Sokol”) της Βουλγαρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ