«Το περιβάλλον μας – Η ζωή μας»

0
18815

– Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου
– Θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 7 Ιουνίου


Με αφορμή την 5η Ιουνίου, την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Δράμας, ανέλαβε τη πρωτοβουλία να διοργανώσει μια δράση με την επωνυμία “Το περιβάλλον μας – Η ζωή μας” όπως έκανε γνωστό στην διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, τονίζοντας ότι για τη συγκεκριμένη δράση υπήρξε αγαστή συνεργασία τόσο με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φρόσω Χαραλαμπίδου όσο και τον κ. Βαγγέλη Μαλκάκη από το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Δράμας.
Η δράση όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας θα έχει ωφελούμενα πολλά παιδιά και στόχος είναι να καθιερωθεί για να γίνεται κάθε χρόνο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος… “Ο λόγος που παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία είναι για να αποτρέψουμε μελλοντικές δυσάρεστες εξελίξεις” τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαλκάκης εκ μέρους του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, επεσήμανε ότι φέτος για πρώτη φορά προχωρά η υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας που έχει να κάνει με την περιβαλλοντική συνειδητοποίηση των μαθητών. Η πρωτοβουλία, όπως είπε, απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. “Στις 1,2,3,6 και 7 Ιουνίου, μαθητές από σχολεία της Δράμας, θα επισκεφθούν το πάρκο των γλυπτών της ΠΕ Δράμας, για να υλοποιηθούν δράσεις περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης. Πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά, και η οικολογία της περιοχής και τα μέσα θα είναι η τεχνολογία, τα γλυπτά που υπάρχουν στο πάρκο και το παιχνίδι. Συγκεκριμένα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι θησαυρού, με κύριο χαρακτήρα του τα γλυπτά και την οικολογία της περιοχής. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τάμπλετ ή κινητά που θα τα βοηθήσουν να βρουν αυτό τον θησαυρό. Επίσης θα υπάρχουν προβολές σε πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, περιοχών της ΠΕ Δράμας που έχουν υψηλό οικολογικό απόθεμα. Σημαντική σε αυτή την πρωτοβουλία είναι η συμμετοχή από τα στελέχη του Κέντρου Ενημέρωσης της οροσειράς της Ροδόπης που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, τα οποία με την χρήση της ειδικής εκπαιδευτικής βαλίτσας που έχουν θα κάνουν δράσεις με τα παιδιά…”.
Η κα Χαραλαμπίδου από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας είπε μεταξύ άλλων ότι η σημαντική αυτή ημέρα για το περιβάλλον πρέπει να αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην καλλιέργεια της συνείδησης των μαθητών, για να ζήσουν τα παιδιά δίπλα στη φύση, να την αγαπήσουν και να προσπαθήσουν να την προστατεύσουν. Όπως είπε επί λέξη η κα Χαραλαμπίδου “Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αποτρέπει από την πραγματική ζωή μέσα στη φύση”. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα, η πρωτοβουλία αυτή που αγκαλιάστηκε αμέσως από τα σχολεία, θα γίνει θεσμός και θα διευρυνθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ