Δόθηκε νέα παράταση για την αλλαγή του ταρτάν

0
1862

Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «O εργολάβος δήλωσε ότι έχει πρόθεση να παραδώσει το έργο σε περίπου έναν μήνα»


Δεύτερη παράταση, διάρκειας τριών μηνών αυτή τη φορά, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο της αλλαγής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος». Η τρίμηνη παράταση δόθηκε μετά από πρόταση της υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και αφού προηγήθηκε σχετικό αίτημα από τον ανάδοχο του έργου, καθώς η πρώτη παράταση για την περαίωση του έργου έληγε στις αρχές Ιουνίου.
Πάντως, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης, πρόθεση του εργολάβου είναι να ολοκληρώσει το έργο μέσα στον επόμενο μήνα, αν όλα πάνε καλά με τις καιρικές συνθήκες, ενώ έχει αρχίσει και πάλι τις εργασίες από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο ανάδοχος του έργου, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι προτίθεται να παραδώσει το έργο στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι σήμερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του έληγε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021, αλλά εξαιτίας της μικρής προόδου που είχαν οι εργασίες μέχρι τότε, ζητήθηκε και χορηγήθηκε παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2022. Στη συνέχεια, τα έργα που άρχισαν τον Απρίλιο, σταμάτησαν και πάλι πριν από την περίοδο του Πάσχα, με αποτέλεσμα να γίνεται πλέον εμφανές ότι δεν είναι εφικτή η περάτωση του έργου μέχρι τις 6 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε και δεύτερη παράταση, αυτή τη φορά τρίμηνης διάρκειας, από τον ανάδοχο, η οποία τελικώς και του χορηγήθηκε με τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η απόφαση για έγκριση νέας παράτασης στον εργολάβο είχε ήδη διαφανεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είχε τονίσει ότι είναι εύκολο να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, αλλά κάτι τέτοιο θα σήμαινε νέα πολύμηνη καθυστέρηση στο έργο, αφού δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος για το έργο και θα έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός.
Η δήλωση του εργολάβου ότι το έργο θα έχει παραδοθεί σε έναν περίπου μήνα, σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών (δηλαδή δεν θα χρειαστεί καν η τρίμηνη παράταση που ζήτησε), δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του έργου, κάτι που, αν αποδειχθεί ότι ισχύει και στην πράξη, θα δώσει τέλος σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για δεκάδες αθλητές του Στίβου στη Δράμα αλλά και για τους Δραμινούς πρωταθλητές. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι εδώ και έναν χρόνο ταξιδεύουν σε άλλους νομούς για προπονήσεις, κάτι που δεν είναι καθόλου βολικό αλλά ούτε θετικό για την προετοιμασία τους.
Ελπίδα όλων είναι το έργο τελικά να παραδοθεί, αν όχι μέχρι τον επόμενο μήνα, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο που λήγει και η νέα παράταση, προκειμένου να λάβει τέλος αυτή η οδύσσεια για τον αθλητικό κόσμο της περιοχής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ