Έγκαιρα απομακρύνθηκε φέτος η Ονειρούπολη από τον Δημοτικό Κήπο

0
1028

– Ο χώρος του Δημοτικού Κήπου Δράμας είναι έτοιμος για την αποκατάσταση
– Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί και ο οικονομικός απολογισμός της


 

Για πρώτη φορά φέτος, απεγκαταστάθηκε έγκαιρα η Ονειρούπολη από τον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, αφήνοντας τον χώρο ελεύθερο για την αποκατάστασή του. Η διαδικασία αποκατάστασης θα ξεκινήσει αρχικά από την αξιολόγηση των ζημιών που έγιναν, για να ακολουθήσει η επιδιόρθωσή τους το επόμενο διάστημα.
Όπως είπε σε δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, θα γίνει δοκιμή στους υπόγειους μηχανισμούς ποτίσματος και θα ελεγχθούν για τυχόν φθορές ή ζημιές. Παράλληλα, θα γίνει έλεγχος στο γκαζόν και τον χλοοτάπητα ενώ θα χρειαστεί σε κάποια σημεία να τοποθετηθεί έτοιμος τάπητας και σε κάποια άλλα σημεία να γίνει επανασπορά, σημειώνοντας ότι οι μεγαλύτερες ζημιές παρατηρούνται κάθε φορά σε μια έκταση 2,5 στρεμμάτων πίσω από το ξενοδοχείο «Ξενία». Ακολούθως, θα γίνουν επισκευές σε παγκάκια και σε σιδηροκατασκευές του Δημοτικού Κήπου.
Ουσιαστικά, η απεγκατάσταση της Ονειρούπολης ξεκίνησε μετά τα Θεοφάνεια, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Τάσσου. «Αρχικά αποκαταστάθηκε ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν οι οικίσκοι και οι υπόλοιπες κατασκευές. Στη σύμβαση που υπήρχε φέτος, είχε προβλεφθεί η απεγκατάσταση των οικίσκων, ωστόσο αντιμετωπίστηκε ένα θέμα με τα στολίδια και τα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς αυτός που ανέλαβε την εγκατάστασή τους δεν ανέλαβε και την απεγκατάσταση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί συνδρομή των υπηρεσιών του δήμου, δηλαδή η συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, της Διεύθυνσης Πρασίνου κ.ο.κ. Ουσιαστικά η απεγκατάσταση της Ονειρούπολης είχε αρχίσει από 10-12 Ιανουαρίου και τελείωσε περίπου στις 26 Ιανουαρίου, οπότε και έμειναν μόνο κάποια διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία είχαν καταστραφεί είτε κατά τη διάρκεια της γιορτής είτε κατά τη διάρκεια των εργασιών απεγκατάστασης από κακόβουλους. Υπήρξε ένας καλός συντονισμός και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους αντιδημάρχους που βοήθησαν στην απεγκατάσταση» δήλωσε ο κ. Τάσσου.
Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της Ονειρούπολης, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, είναι έτοιμος ο οικονομικός απολογισμός της, εκτός από τις υπηρεσίες από όπου δεν έχουν ληφθεί ακόμα τα τιμολόγια για να υπάρξει πλήρης αποτύπωση. Ο οικονομικός απολογισμός θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά με τη διοργάνωση της επόμενης Ονειρούπολης, ο κ. Τάσσου είπε ότι έχει βασιστεί σε ένα προσχέδιο κανονισμού, το οποίο είχε επεξεργαστεί ήδη ο κύριος Γιάννης Εφραιμίδης κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του ως Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών. Αυτό το προσχέδιο έχει εμπλουτιστεί και πιθανόν αυτές τις ημέρες θα σταλεί στις δημοτικές παρατάξεις για να το επεξεργαστούν και να υπάρξει σχετική διαβούλευση, ώστε να καταλήξουν από κοινού σε μία συμφωνία στο δημοτικό συμβούλιο.
«Επιδίωξή μου είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε ξεκαθαρισμένο τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επόμενη διοργάνωση και επίσης να έχουν αποσαφηνιστεί όλες οι διαδικασίες. Το μειονέκτημα που έχουμε για μία τέτοια εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από έναν δήμο, είναι μεγάλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αν δούμε τις αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις παρόμοιου περιεχομένου και βεληνεκούς, δεν της αναλαμβάνει ποτέ ο δήμος. Για παράδειγμα, τον Μύλο των Ξωτικών τον διοργανώνει δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία, το καρναβάλι της Πάτρας το διοργανώνει μία δημοτική κοινωφελής επιχείρηση, τις εκδηλώσεις που έγιναν στον Βόλο τις ανέλαβε το ΔΗΠΕΘΕ του Βόλου. Δηλαδή μιλάμε για δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μία ευελιξία. Καλύτερο, κατά την άποψή μου, για την Ονειρούπολη θα ήταν να υπάρξει ένας αναπτυξιακός οργανισμός, ο οποίος θα έχει στην ευθύνη του της διοργάνωσης μιας τόσο μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής. Αλλά αυτό, εφόσον αποφασιστεί, είναι κάτι που απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και δεν πρόκειται να το δούμε να ισχύει στην επόμενη διοργάνωση» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ