Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι όροι της σύμβασης για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

1
394

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού εκτέλεσης της τριετούς σύμβασης ανέρχεται στο 1.800.000 ευρώ


Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι όροι του σχεδίου και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Π.Ε. Δράμας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α), του Δήμου Δράμας και του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (ΠΟ.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ) για το «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας».
Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού εκτέλεσης της τριετούς σύμβασης ανέρχεται στο 1.800.000 ευρώ. Διευκρινίζεται ο εν λόγω προϋπολογισμός –τόσο ως προς τα έσοδα όσο και ως προς τις δαπάνες– δεν αποτελεί το συνολικό προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού. Ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ.
Η Προγραμματική Σύμβαση έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση θεσμού «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας», για τα έτη 2023, 2024 και 2025, που διεξάγεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η υλοποίηση του φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις: Οργάνωση και διεξαγωγή στην πόλη της Δράμας μία φορά το χρόνο: α. Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος β. Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος γ. Διεθνούς Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Προγράμματος δ. Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Προγράμματος ε. Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Animation στ. Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Ταινιών Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Short and Green” ζ. Εργαστήριο Pitching Lab & Pitching Forum η. Προγράμματος Cinematherapy Επίσης διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, σχετικών σεμιναρίων, pitchinglab, λοιπών εργαστηρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, εκθέσεων και λοιπών παράλληλων εκδηλώσεων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σε όλη την Ελλάδα και διεθνών εκδηλώσεων για την υποστήριξη της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους. Ακόμη περιλαμβάνει τη διοργάνωση Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων με δράσεις σύγχρονου πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον περιλαμβάνει την ανάπτυξη παράλληλων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του θεσμού μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ – Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα βασικά προγράμματά του κατά τις φεστιβαλικές μέρες, το Φεστιβάλ Δράμας δραστηριοποιείται καθ’ ολη τη διάρκεια του έτους και στα εξής: Διοργάνωση της εκδήλωσης ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας για μία εβδομάδα προβάλλεται το σύνολο του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ καθώς και μέρος του Διεθνούς προγράμματος. Διοργάνωση του προγράμματος εκδηλώσεων ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ στην Ελλάδα και τον Κόσμο με προβολές των διακεκριμένων ταινιών του εκάστοτε φεστιβάλ για 15 μήνες σε πάνω από 80 πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα διανομής των ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα προσδίδοντας επιπλέον πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Επίσης την υλοποίηση προγράμματος Cinematherapy για παιδιά κι εφήβους κατά τη διάρκεια του έτους σε σχολεία της επικράτειας και ολοκλήρωση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Την υλοποίηση προγράμματος οπτικοακουστικού εγγραμματισμού που είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα animation που στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών της Δράμας από όπου θα προκύψουν ταινίες κατασκευασμένες από τους μαθητές. Την διοργάνωση του προγράμματος ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΕΣ σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και γαλλόφωνα φεστιβάλ. Πρόκειται για προβολές γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών για παιδιά γύρω από τις πιο «μικρές» μέρες του έτους (21 Δεκεμβρίου). Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται σε Δράμα, Αθήνα και 7-10 πόλεις της Ελλάδας. Ακόμη περιλαμβάνει προβολές – αφιερώματα ταινιών Μικρού μήκους στη Δράμα αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος, ειδικού επετειακού θεματολογίου. Παράλληλα το φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις και συνέργειες με εθνικά και διεθνή φεστιβάλ με σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικών προϊόντων και προώθηση των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δράσεις ποικίλουν από έτος σε έτος. Πρόκειται για προβολές, συνέδρια, αφιερώματα, θεματικές ενότητες, επιστημονικές ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, δικτύωση κ.α. Ακόμη πέραν των άλλων περιλαμβάνει τη συνδιοργάνωση του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας με τίτλο: “Σινεμά Διάβασες;”. Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και την ΕΡΤ, το Φεστιβάλ συνδιοργανώνει διεθνή διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακής ταινίας από σχολεία. Ο διαγωνισμός ξεκινά με το σχολικό έτος ενώ τα αποτελέσματα και οι βραβεύσεις πραγματοποιούνται μέσα στην άνοιξη. Η τελετή απονομής γίνεται σε συνεργασία με τους φορείς σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!