Μεγάλη επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

1
409

– Ανοικτές από την Παρασκευή θα είναι οι εγκαταστάσεις αυτή την εβδομάδα
– Σ. Πεταλούδης στα «Χ»: Αν δεν υπήρχε η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας, θα είχαμε αριθμό επισκέψεων ρεκόρ»


Περισσότερους από 3000 επισκέπτες από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δέχθηκε το Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες οι επισκέπτες θα ήταν πολύ περισσότεροι είπαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας οι άνθρωποι του χιονοδρομικού κέντρου. Ειδικά το Σάββατο και από πλευράς καιρικών συνθηκών η πρόσβαση στο χιονοδρομικό δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα δεν επηρέασε την περιοχή του Φαλακρού. Αυτό όμως δεν συνέβη και την Κυριακή που ναι μεν είχε πάρα πολλούς επισκέπτες αλλά τα ανεμοσούρια που εμφανίστηκαν λειτούργησαν ανασταλτικά για την περαιτέρω προσέλευση επισκεπτών.
«Είχαμε αέρα 45-50 χιλιομέτρων, την Κυριακή και σκόρπιζε το χιόνι στο δρόμο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μέχρι το χιονοδρομικό. Ανοίγαμε ανά 10 λεπτά το δρόμο με μηχανήματα αποχιονισμού προκειμένου τα αυτοκίνητα να απομακρυνθούν με ασφάλεια» τόνισε στα «Χ» ο υπεύθυνος λειτουργίας των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Στέφανος Πεταλούδης. Ο ίδιος τόνισε ότι οι επισκέπτες θα ήταν περισσότεροι αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες την Κυριακή και δεν υπήρχαν οι δυνατοί άνεμοι και τα ανεμοσούρια. Οι επισκέπτες, όπως τόνισε, επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο κυρίως με ΙΧ αλλά δεν έλειψαν και τα εκδρομικά λεωφορεία. «Είχαμε επισκέπτες, από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Χρυσούπολη και φυσικά από τη Δράμα» τόνισε ο κ. Πεταλούδης για να προσθέσει: «Επειδή είχαμε οργανώσει και πάρτι με γνωστό DJ, είχαμε και πάρα πολλούς μεμονωμένους επισκέπτες, αλλά δεν ήταν λίγες και οι οικογένειες που επισκέφθηκαν το κέντρο με τα παιδιά τους. Αν δεν υπήρχε η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας, θα είχαμε αριθμό επισκέψεων ρεκόρ».
Ο κόσμος χάρηκε την λειτουργία των δυο baby lift και της πίστας «Μέστα» και το ίδιο αναμένεται να γίνει και το επόμενο σαββατοκύριακο, με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και δεν εμφανιστούν πάλι ανεμοσούρια. Μάλιστα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το χιονοδρομικό κέντρο κάλεσαν τον κόσμο να το επισκεφθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο διευκρινίζοντας ότι θα είναι ανοικτό από την Παρασκευή. Διευκρινίζοντας την κίνηση αυτή ο κ. Πεταλούδης εξήγησε: «Περιμένουμε την Παρασκευή σχεδόν όλα τα σχολεία της Δράμας, όπως και σχολεία από την Καβάλα και την Ξάνθη. Προχωρήσαμε σε ενημέρωση στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με την Περιφέρεια, προκειμένου να ανεβούν οι μαθητές με τους δασκάλους τους και τους γονείς, με καλύτερες τιμές για όλους τη συγκεκριμένη ημέρα».
Η εικόνα των επισκέψεων από τα προηγούμενα δυο σαββατοκύριακα ήταν αρκετά καλή. αναμένεται αυξημένη κίνηση και την επόμενη περίοδο, τουλάχιστον μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, αφού αναμένονται και νέες χιονοπτώσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!