Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις ένταξης των Δήμων Δράμας και Δοξάτου

0
3330

Χρηματοδοτήσεις των «Σχεδίων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»
Μιλούν στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μ. Τάσσου και ο Δήμαρχος Δοξάτου Θ. Ζεκερίδης

Τη διάθεση συνολικού ποσού μέχρι 11.552.332,15 € για την υλοποίηση προτάσεων των δήμων για τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων» αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι και εκείνες του Δήμου Δράμας ύψους 59.520 ευρώ και του Δήμου Δοξάτου ύψους 39.680 ευρώ.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με σχετική πρόσκλησή του είχε καλέσει τους Δήμους των μητροπολιτικών κέντρων, τους μεγάλους και μεσαίους ηπειρωτικούς δήμους, τους δήμους πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων καθώς και τους μεγάλους και μεσαίους νησιωτικούς δήμους να υποβάλλουν σχετική αίτηση χρηματοδότησης για τη σύνταξη των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).


Σε σχέση με την πρόταση του Δήμου Δράμας υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Προγραμματισμού κατέθεσε αίτηση για χρηματοδότηση, την υποβολή της οποίας ενέκρινε στις 19 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου σημείωσε ότι: «Είχαμε υποβάλει πρόταση την πρώτη ημέρα που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα του “Πράσινου Ταμείου”, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατάρτιση του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η πρόταση του Δήμου Δράμας εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με 59.520 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία δημοπράτησης για τη μελέτη του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Δηλαδή, θα γίνει μελέτη των ιδιαιτεροτήτων της πόλης, του πληθυσμού, του αριθμού των οχημάτων κλπ με τελικό σκοπό να παραδοθεί στον Δήμο Δράμας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το που θα πρέπει να τοποθετηθούν οι φορτιστές, τι είδους φορτιστές θα είναι, από που θα αντλούν ρεύμα κλπ. Το “Πράσινο Ταμείο” χρηματοδοτεί την κατάρτιση αυτών των σχεδίων ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λύση και η ηλεκτροκίνηση να μπορεί να γίνει πραγματικά κομμάτι της ζωής μας στο επόμενο διάστημα. Δεν έχει νόημα να χρηματοδοτούμε την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να μην έχουμε προβλέψει πως αυτός ο οποίος αγοράζει ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορεί να το φορτίζει».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δράμας θα προχωρήσει και σε προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης έως 100% για αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης στα «Χ»: η ένταξη του Δήμου Δοξάτου στη χρηματοδότηση του “Πράσινου Ταμείου” για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την ένταξη του Δήμου Δοξάτου στη χρηματοδότηση του “Πράσινου Ταμείου” σχετικά με τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με 39.680 ευρώ, ο Δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης επεσήμανε ότι: «Υπάρχει ήδη μια επιτροπή η οποία θα επιλέξει τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι σταθμοί φόρτισης και ταυτόχρονα μια ακόμη επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με την πρόταση του Δήμου Δοξάτου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων. Τα θέματα αυτά τα έχουν αναλάβει οι Αντιδήμαρχοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Δοξάτου» επεσήμανε ο κ. Χάρης Ζεκερίδης, εξηγώντας ότι ο Δήμος σκοπεύει να προμηθευτεί περίπου 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα -πέντε επιβατικά και πέντε οχήματα για τα τεχνικά συνεργεία του. Ενώ προσθέτει ότι «με την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων πέραν του ότι θα είμαστε επαρκείς, θα έχουμε και περιορισμό του κόστους καυσίμων. Ταυτόχρονα είναι μια συμβολική κίνηση σεβασμού προς το περιβάλλον με την οποία προσπαθούμε να δώσουμε το παράδειγμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!