Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη η εγκατάσταση των ξύλινων κατασκευών της Ονειρούπολης

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κατασκευές και να αποκατασταθεί ο χώρος

0
2094

Στην έγκριση της εγκατάστασης προσωρινών ξύλινων κατασκευών, στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, για τη λειτουργία της «Ονειρούπολης Δράμας 2019-2020» προχώρησε τις
προηγούμενες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης με σχετική της απόφαση.
Οι ξύλινες κατασκευές ή οικίσκοι όπως συνήθως αποκαλούνται, τοποθετούνται με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες διεξαγωγής του μεγάλου χριστουγεννιάτικου θεσμού κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε τεχνική έκθεση που προηγήθηκε από δασολόγο του Δασαρχείου Δράμας από τα τέλη Σεπτεμβρίου, έχουν ήδη περιγραφεί τα έργα που θα γίνουν και αποτυπώνονται σε σχετικό διάγραμμα που θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δράμας.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στην έγκριση σημειώνοντας ότι για τις θέσεις των κατασκευών θα πρέπει ο Δήμος Δράμας: “…να λάβει όλα τα μέτρα τόσο κατά την τοποθέτηση όσο και κατά την απομάκρυνση των κατασκευών ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της βλάστησης, να διασφαλίσει την έκταση από κάθε κίνδυνο πυρκαγιάς λαμβά-
νοντας όλα τα προληπτικά και κατασταλτικά αντιπυρικά μέτρα, τα οποία θα του υποδειχθούν εκ μέρους της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Να τοποθετήσει κατάλληλες πινακίδες οι οποίες θα ορίζουν και θα σηματοδοτούν τις επιτρεπόμενες διαδρομές των επισκεπτών. Να τοποθετήσει καλαίσθητες προειδοποιητικές πινακίδες πιθανών κινδύνων τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Να απομακρύνει και να διαχειρίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τα οποιασδήποτε μορφής απορρίμματα προκύψουν κατά την διάρκεια της εγκατάστασης των κατασκευών όσο και της λειτουργίας της εκδήλωσης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 να απομακρύνει τις πάσης φύσεως κατασκευές και εγκαταστάσεις και να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του χώρου από τυχόν προκληθείσες φθορές.
Η απόφαση έγκρισης βέβαια δεν αποκαθιστά όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη, αδειοδοτήσεις άλλων υπηρεσιών που μπορεί να απαιτηθούν. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι ο Δήμος Δράμας θα πρέπει να ενημερώσει εγγράφως το Δασαρχείο Δράμας για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης των κατασκευών καθώς επίσης και αποκατάστασης του χώρου στην πρότερη μορφή μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ενώ η παρακολούθηση εφαρμογής της σχετικής απόφασης ανατέθηκε στο Δασαρχείο της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here