Νέο κολυμβητήριο στην Δράμα

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη - Ποια είναι η ταυτότητα του έργου

0
3380

Έτοιμη είναι ήδη η προμελέτη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, για το νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο της Δράμας που θα δώσει λύση στο γνωστό πρόβλημα καταλληλότητας των χώρων για τα αγωνίσματα της Κολύμβησης και θα διευρύνει τους ορίζοντες του αθλήματος στην Δράμα. Το θέμα της δημιουργίας νέου κολυμβητηρίου σύγχρονων προδιαγραφών ετέθη ακροθιγώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου.

Ωστόσο τα ΧΡΟΝΙΚΑ παρουσιάζουν σήμερα την ταυτότητα του νέου χώρου για τον οποίο μάλιστα στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 2 – 2,5 χρόνια καθώς είναι ήδη έτοιμη η προμελέτη. Παράλληλα έχει εκδηλωθεί πρόθεση πλήρους χρηματοδότησης και για το σύνολο του έργου του νέου κολυμβητηρίου από τον δραμινό ευεργέτη κ. Άρη Θεοδωρίδη ενώ εξίσου σημαντική όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα είναι ίσως και η συνδρομή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην κατασκευή του έργου.
Για το θέμα του νέου κολυμβητηρίου, η υλοποίηση του οποίου προχωρά ομαλά, μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020, κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος γνωστοποίησε την κατασκευή του νέου έργου που θα δώσει λύσεις στα σημερινά προβλήματα και όπως είπε βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Επιπλέον ανέφερε ότι η Δράμα έχει την τύχη να διαθέτει ευεργέτες οι οποίοι αναλαμβάνουν την επίλυση θεμάτων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να λύσουν οι δήμοι…
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η δήλωση του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην προσφορά των ευεργετών στην Δράμα, εξήγησε ότι τα μηνύματα για το νέο κολυμβητήριο είναι πολύ θετικά και πρόσθεσε ότι το έργο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο με σχεδόν οριστικοποιημένες μελέτες. Συμπλήρωσε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ευεργέτες και θα δοθεί προς χρήση στον Δήμο της Δράμας. Δίνεται έτσι, όπως είπε ο Δήμαρχος, λύση σε ένα πρόβλημα τουλάχιστον 1000 παιδιών (που ασχολούνται με την κολύμβηση). Ανακοινώσεις, όπως εξήγησε ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος θα υπάρξουν σύντομα, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της παράταξης project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση.
Από την δήλωση τoυ Δημάρχου Δράμας, η οποία έκανε εντύπωση ως προς το θέμα της συνεργασίας του με τον επικεφαλής της παράταξης Project και Τσιαμπούση, διαφαίνεται σαφώς ότι η και η σύνθεση δυνάμεων στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου οδηγεί σε λύσεις, προβλήματα που σε άλλη περίπτωση θα παρέμεναν εκκρεμή για αρκετό καιρό, όπως αυτό της απουσίας ενός ασφαλούς και σύγχρονου κολυμβητηρίου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσοτέρων από 1000 παιδιών που ασχολούνται με την κολύμβηση στην Δράμα.
Επίσης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνεργασία αξιοποιεί τις γνωριμίες και τις δυνατότητες όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα εάν αυτές βρίσκονται στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση προς όφελος της Δράμας. Σημαντικό είναι να τονιστεί επίσης ότι επιθυμία των χρηματοδοτών είναι να μην υπάρξει καμία πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, στάση που όχι μόνο είναι σεβαστή αλλά και αξιέπαινη.

Η ταυτότητα του νέου κολυμβητηρίου
Το νέο κλειστό κολυμβητήριο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες θα διαθέτει πισίνα 50 μέτρων, επίσης βοηθητική πισίνα (για παιδιά ή προθέρμανση), ακόμη πισίνα Μπέιμπι σουίμιγκ και ίσως πισίνα αποκατάστασης. Θα διαθέτει αίθουσα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κοινωνικές εκδηλώσεις. Ακόμη θα διαθέτει εξέδρα 1000 ατόμων. Το νέο κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές από πλευράς βιωσιμότητας και μικρού κόστους συντήρησης. Θα είναι εφοδιασμένο με φωτοβολταϊκά συστήματα και θα αξιοποιεί την γεωθερμία. Κάτι που μπορεί να σημαίνει αρκετά αυξημένο κόστος κατασκευής αλλά πολύ μειωμένο κόστος λειτουργίας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο και για τον Δήμο Δράμας στον οποίο θα παραδοθεί η χρήση του στην συνέχεια. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο νέος χώρος θα έχει αρκετές χρήσεις, καθώς για παράδειγμα το Μπέιμπι σουίμιγκ ή κάποιοι εμπορικοί χώροι που θα υπάρχουν, μπορούν να εξασφαλίζουν έσοδα για τον Δήμο Δράμας και κατά συνέπεια ακόμη μικρότερο κόστος λειτουργίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες επειδή ο χώρος του νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή του γηπέδου Αβέρωφ ενδεχομένως να μην επαρκεί υπάρχουν σκέψεις για την κατασκευή του σε άλλο σημείο, ωστόσο το θέμα της χωροθέτησης του έργου δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ