Ανεμοδείκτης 01-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1816

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ τελικά η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΔΕΚΠΟΤΑ και η επιχορήγησή της αλλά με βάση την πρόταση των αντιπολιτεύσεων. Δηλαδή με το ποσό των 138.000 ευρώ αντί των 150.000 ευρώ προκειμένου τα 12.000 ευρώ από τις αρχικές 150.000 ευρώ να διατεθούν στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Δράμας ώστε να αποφευχθούν οι αυξήσεις στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας. Την σχετική πρόταση είχαν εισηγηθεί οι επικεφαλής των παρατάξεων Πόλη+Ζωη και Project Δράμα 2020, Κυριάκος Χαρακίδης και Αλέξης Τσιαμπούσης αντίστοιχα.

ΠΡΙΝ την αναμόρφωση του προυπολογισμού προηγήθηκε συζήτηση για την αναπροσαρμογή των τελών στα παιχνίδια της Ονειρούπολης με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να λένε μεταξύ άλλων ότι είναι άδικο να επιβάλλονται τα ίδια τέλη συμμετοχής σε δραστηριότητες που έχουν μεγάλα κέρδη όπως τα δημοφιλή παιχνίδια τύπου λούνα παρκ σε σχέση με τις συμμετοχές των μικρών εμπόρων. Τέθηκαν ακόμη θέματα φιλοσοφίας στο στήσιμο της όλης εκδήλωσης αλλά και προστασίας των τοπικών εκθετών – εμπόρων που πρέπει να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην διοργάνωση. Άλλωστε πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ σε μία περίπτωση παρατηρήθηκαν και οξύτητες με αποτέλεσμα κάποιοι να αποβληθούν με την βοήθεια της Αστυνομίας από την αίθουσα.

EΡΩΤΗΜΑ για την ονοματοδοσία οδού της Δράμας με το όνομα του ερευνητή – εκπαιδευτικού Διαμαντή Λαζαρίδη που έφυγε πρόσφατα από την ζωή έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε επίσης ότι και στην περιοχή του Σιδηρονέρου (όπου γεννήθηκε ο Διαμαντής Λαζαρίδης) θα έπρεπε να υπάρξει ονοματοδοσία οδού κοντά στην οικία του. Ο Διαμαντής Λαζαρίδης ήταν μια σημαντική προσωπικότητα και ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος που ασχολήθηκε εκτεταμένα με την ιστορία, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση των Ποντίων. Ανάμεσα σε άλλα είχε εκδώσει βιβλίο με τον τίτλο “Στατιστική-πίνακες της εκπαιδεύσεως των Ελλήνων του Πόντου 1821 – 1922 ” Το 40ήμερο μνημόσυνο του εκλιπόντος, θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στον Μητροπολιτικό Ναό Δράμας.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ η κατάσταση από πλευράς ρύπανσης στον χώρο του χειμάρρου Καλλιφύτου στο σημείο που βρίσκεται η οικισμός των Ρομά, με φωτιές και υλικά που καίγονται καθημερινά, παρατήρησε ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Στέργιος Ηλιόπουλος. Σημείωσε επίσης ότι η εικόνα είναι δυσάρεστη και στον χώρο βαρέων οχημάτων τα οποία παρκάρουν πολλές φορές και στην κεντρική οδό. Ζήτησε το πάρκιγκ βαρέων οχημάτων να μεταφερθεί εκτός πόλης διότι δημιουργούνται προβλήματα ρύπανσης και θορύβου. Ο χώρος είναι σημείο αναφοράς για τη Δράμα και χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλούς δραμινούς για αθλητικούς κυρίως λόγους σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Ηλιόπουλος.

ΤΑ ΕΡΓΑ αποχέτευσης που γίνονται απο την ΔΕΥΑΔ στην 19ης Μαΐου στο πλαίσιο του ΒΑΑ έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% και μέχρι το τέλος του 2019 θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις της δημοτικής επιχείρησης στο ίδιο σημείο ενημέρωσε προχθές ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου. Μάλιστα όπως είπε, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας εκτιμά ότι τον Φεβρουάριο του 2020 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου περίπου το ΠΑΣΧΑ του 2020 οπότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του κυρίως έργου…

ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ φορείς του νομού Δράμας και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Παυλίδη “Χαλαμονή” που συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο των 100 Χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ