Εγκρίθηκε από τον Δήμο Δράμας η συνεργασία με το ίδρυμα Σ. Νιάρχος

0
3686

Θα χορηγηθεί βοήθεια σε 60 οικογένειες μέχρι τον Δεκέμβριο.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η συμμετοχή του Δήμου Δράμας στο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid-19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης Covid-19 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ωστόσο, υπήρξαν και διαφωνίες από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Στέργιο Ηλιόπουλο και Χαρίκλεια Χατζηιωάννου, διότι δεν συμφωνούν με «φιλανθρωπίες» από τέτοιου είδους ιδρύματα και καταψήφισαν. Τη συμμετοχή του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα καταψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, ισχυριζόμενος ότι διαφωνεί με τη λήψη χρημάτων από ΜΚΟ.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη πολιτών που επλήγησαν πρωτίστως από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η υγειονομική κρίση – πανδημία και δευτερευόντως άλλοι ωφελούμενοι της κοινωνικής υπηρεσίας, τους οποίους και θα επιλέξει με βάση δικά της κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2020 και θα αφορά την προμήθεια 15 διατακτικών σε τέσσερες ισόποσες δόσεις (15 ωφελούμενες οικογένειες ανά μήνα). Η παράδοση των διατακτικών θα γίνεται κάθε μήνα στους δικαιούχους, οι οποίοι επιτρέπεται να λάβουν μόνο μια διατακτική, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διασπορά ωφελούμενων.
Η κοινωνική υπηρεσία οφείλει να διατηρεί και να αποστέλλει κάθε μήνα στο «Μπορούμε» την αναφορά ελέγχου των ωφελουμένων που θα παραλάβουν τις διατακτικές με τα χαρακτηριστικά, όπως περιγράφονται στο συμφωνητικό, με πλήρη διαφάνεια και προστασία των δεδομένων προσωπικού τους χαρακτήρα.
Τη λειτουργία του προγράμματος είχε ανακοινώσει μιλώντας στα «Χ» στις 20 Ιουλίου ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Όπως είχε δηλώσει «πρόκειται για συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε», την οποία στηρίζει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία διατακτικών. Πρόκειται για 15 επιταγές των 100-150 ευρώ που θα δίνονται κάθε μήνα σε αντίστοιχες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου. Οι οικογένειες θα είναι διαφορετικές κάθε μήνα. Το σύνολο των επιταγών που θα δοθούν είναι περίπου 60 και θα χορηγηθούν με τη βοήθεια των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός συστήματος κουπονιών για την παροχή τροφίμων στις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση του COVID-19. Στόχος της δωρεάς είναι να βοηθήσει στην ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης από το Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δράμας αυτή τη στιγμή σιτίζει γύρω στις 1220 οικογένειες μέσω του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και οι ανάγκες που διαμορφώνονται είναι αυξητικές, ιδιαίτερα μετά την περίοδο του κορωνοϊού, όπως εξήγησε ο κ Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Παράλληλα,διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Δράμας θα είναι πάντα δίπλα σε όσες οικογένειες χρειάζονται στήριξη και θα επιδιώκει μέσω συνεργασιών να το πετύχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ