Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο

0
4155

207.155€ θα διατεθούν για το έργο από το «Πράσινο Ταμείο»

Έγκριση ένταξης στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το “Πράσινο Ταμείο” έλαβε το έργο της δημιουργίας νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Η χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο είναι ανέρχεται σε 207.155 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από τον Δήμο Δράμας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 568.000 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμος Δράμας, το κριτήριο των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η παροχή ευκαιριών αναψυχής και παιχνιδιού σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δραστηριότητες που απουσιάζουν στην παρούσα περίοδο από την πόλη μας και τις οποίες η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα. Δημιουργείται ένας πρωτότυπος χώρος παιδικής χαράς, με ποικιλία παιχνιδιών, ώστε να προσφέρονται εναλλακτικές ευκαιρίες για παιχνίδι και εκπαίδευση, σε πληθώρα ηλικιακών ομάδων. Ο χώρος θα περιλαμβάνει παιχνίδια για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες για τις οποίες θα είναι και κατάλληλα σχεδιασμένος, χυτό δάπεδο ασφαλείας, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό, λοιπό αστικό εξοπλισμό κλπ.


Όπως έχουν ήδη γράψει τα “Χ” σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το έργο αφορά στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο χώρο που υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Στον συγκεκριμένο χώρο παρουσιάζονται σημεία όπου υπάρχει υψηλή στάθμη υπόγειων νερών και λάσπης λόγω της πισίνας που υπήρχε και για τον λόγο αυτό στη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου στραγγιστηρίων συλλογής και αποστράγγισης των νερών.
Στη νέα παιδική χαρά προβλέπεται ακόμη να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑΜΕΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση κλπ. Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στην νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου, είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά στην βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί μία τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης. Στην περιοχή για ΑΜΕΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.
Το έργο θα λύσει ένα χρόνιο αίτημα των γονέων, ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο αφορά στην δημιουργία νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά παιδική χαρά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά εντός του Δημοτικού Κήπου.
Το έργο περιλαμβανόταν στις προθέσεις τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε επίπεδο προγραμματικών διακηρύξεων, όσο και προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ωστόσο για διάφορους λόγους μέχρι και σήμερα εκκρεμούσε η υλοποίησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ