Την Τετάρτη στην Καρδίτσα η βοήθεια του Τοίχου της Καλοσύνης

0
2649

Η Δράμα έδειξε και πάλι το ανθρώπινό της πρόσωπο.

Τον δρόμο για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας ακολουθεί πλέον η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο παλιό δημαρχείο της Δράμας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Τοίχου της Καλοσύνης. Οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης διευκρίνιζαν χθες ότι τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου και παραδόθηκαν στη μεταφορική εταιρεία που θα τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τετάρτη η ανθρωπιστική βοήθεια θα έχει φθάσει στον προορισμό της, δηλαδή στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα, έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με το σωματείο των εθελοντών της «Act for Karditsa» με τους οποίους συνεργάζονται, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν θα φθάσουν έγκαιρα στους πλημμυροπαθείς.
«Είναι μεγάλη η ανάγκη των πλημμυροπαθών ακόμη και για νερό, διότι έχουν πρόβλημα στο δίκτυό τους. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που διοργάνωσε ο Τοίχος της Καλοσύνης υπήρξε συμπολίτης μας που δώρισε μια παλέτα με νερά. Κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες της περιοχής μας έχουν γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Καρδίτσα» σημείωναν στα “Χ” οι εθελοντές. Μάλιστα, όπως εξηγούσαν εάν υπάρξει μεγάλη ανάγκη, υπάρχει από τον Τοίχο της Καλοσύνης στη Δράμα όλη η καλή διάθεση, προκειμένου να υπάρξει και νέα προσπάθεια, παρότι όλα εξαρτώνται και από την εξέλιξη της πανδημίας που επηρεάζει τα πάντα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας διέθεσαν τον χρόνο τους περίπου 18 εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα, ενώ σε αυτήν ανταποκρίθηκε και πάλι μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.
Συνολικά όπως ανακοινώθηκε από τον Τοίχο της Καλοσύνης, «Συγκεντρώθηκαν 111 κούτες γεμάτες με διάφορα καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, σχολικά, τρόφιμα και είδη εξοπλισμού σπιτιού και 1440 εμφιαλωμένα νερά, που θα διανεμηθούν στους πληγέντες από τις εθελοντικές ομάδες «Act for Karditsa» και «Ο Τοίχος της Αγάπης Καρδίτσας». Συγκινητική ήταν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από διάφορα σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) της πόλης και γειτονικών χωριών, που με περίσσεια χαρά έσπευσαν στο σημείο συλλογής και έκαναν τη δωρεά τους συνοδεύοντάς τη με υπέροχα μηνύματα ανθρωπιάς.
Η επιτυχία της δράσης οφείλεται στα αποθέματα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας των ανθρώπων της όμορφης πόλης μας, τους οποίους έναν έναν ξεχωριστά τους ευχαριστούμε, γιατί αγκάλιασαν άλλη μια πράξη Ανθρωπιάς, Αλληλεγγύης, Ανιδιοτέλειας κι Αγάπης του Τοίχου μας. Χίλια ευχαριστώ από όλους τους εθελοντές και στους τοπικούς και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στις τοπικές έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες για την άμεση ανταπόκριση και προώθηση της δράσης μας.
Το να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να κάνεις τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων δεν είναι μόνο ένας στόχος. Είναι ένας σκοπός που μας αγκαλιάζει όλους και χάρη στην αγάπη και τη στήριξη σας θα συνεχίσουμε την αθόρυβη προσπάθειά μας όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που βιώνουμε».
Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη και οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τοίχου της Καλοσύνης, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, συνεχίζει αδιάκοπα και την αρχική πρωτοβουλία του με τις κρεμάστρες στις γειτονιές της Δράμας. Εκεί εθελοντές και άλλοι πολίτες αφήνουν ξηρά τροφή για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ