Εγκρίθηκε η πρόταση τουριστικής προβολής

Οι στόχοι του Δήμου Δράμας για το 2019

0
1320

Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας εγκρίθηκε, η πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δ. Δράμας, σχετικά με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης κατά το 2019.

Οι στόχοι του Δήμου Δράμας για το 2019
Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, θα πρέπει μέσα από τις κινήσεις που γίνονται να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κινήσεις που συνάδουν με τον ευρύτερο τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο σχεδιασμός του Δήμου σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να αξιολογεί τις τουριστικές τάσεις που επικρατούν και τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν.
Επίσης όπως αναφέρει η πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δ. Δράμας “Ο Δήμος Δράμας θέτει ως όραμα για τον τουρισμό η Δράμα να αποτελέσει ένα τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό που θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, εικόνες και αναμνήσεις στους επισκέπτες”.
Παράλληλα τίθεται σε προτεραιότητα η ανάδειξη του Δήμου Δράμας ώς “προορισμού γεύσης” Η Δράμα είναι σημαντικό να αναδειχθεί σε ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΓΕΥΣΗΣ, ενώ αναφέρει ότι η ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας ενός προορισμού και πολύ περισσότερο της Δράμας που είναι σε αρχικά στάδια απαιτεί και οικονομικούς πόρους που είναι αρκετά μειωμένοι την περίοδο της κρίσης καταλήγωντας ότι για τον λόγο αυτό “ο Δήμος Δράμας στρέφεται σε συμπράξεις, στην μόχλευση πόρων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα και σε συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα”.

Δράσεις Τουριστικής Προβολής για το έτος 2019
Προβλέπεται η συμμετοχή του Δήμου Δράμας σε εκθέσεις στην Ελλάδα για το έτος 2019 και σε εκθέσεις στο εξωτερικό με τη συνεργασία της ΠΑΜΘ. Συγκεκριμένα στις εκθέσεις:
1. “Philoxenia” – Διεθνής Έκθεση Τουρισμού τον Νοέμβριο του 2019
2. 84η ΔΕΘ Θεσσαλονίκη Γενική Έκθεση τον Σεπτέμβριο του 2019
3. Συμμετοχή σε εκθέσεις σύμφωνα με πρόγραμμα της ΠΑΜΘ του 2019
4. 6η ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO 2019, τον Δεκέμβριο του 2019
5. Ταξίδι γνωριμίας με τουριστικούς πράκτορες απο Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία εντός του 2019
6. Διήμερη εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη
Η παραγωγή και εκτύπωση έντυπου υλικού
Ο σχεδιασμός του Δήμου Δράμας περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εντύπων αλλά και επανεκτυπώσεις και επικαιροποιήσεις εντύπων-αφισών κλπ.
Επίσης θεωρεί ότι μια αποδοτική δράση προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δράμας, είναι οι προσεκτικά σχεδιασμένες έντυπες ή ηλεκτρονικές καταχωρήσεις σε εξειδικευμένους τουριστικούς οδηγούς και περιοδικά καθώς και σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας του Εσωτερικού. Ιδιαίτερα για τις εφημερίδες το πλάνο προβλέπει την προβολή της μοναδικότητας της Δράμας σαν Τουριστικός Προορισμός Δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με προσφορά δωρεάν διαμονής για ορισμένο αριθμό αναγνωστών κάθε τεύχους. Αναφέρει δε ότι η κατάλληλη περίοδος δράσης ειδικά για τη Δράμα είναι αυτή μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου για την προώθηση της Ονειρούπολης.
Παράλληλα όπως γίνεται γνωστό απο την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, ο Δήμος Δράμας έχει κάνει αίτημα στο «RECEVIN-EUROPEAN NETWORK OF WINE CITIES» και αναμένει απάντηση ώστε να ενταχθεί και η Δράμα με τον εξαιρετικής ποιότητας οίνο της στον ευρωπαϊκό χάρτη των Πόλεων του Οίνου.
Το συνολικό κόστος των δράσεων – εκδηλώσεων εκτιμάται σε 440.696,00 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ