Έξυπνη συσκευή ανακύκλωσης και σίτισης αδέσποτων ζώων

Θα τοποθετηθεί σύντομα με απόφαση του Δήμου της Δράμας

0
2005

Ένα έξυπνο σύστημα που δίνει λύση ταυτόχρονα σε δυο προβλήματα στα οποία καλείται να μεριμνήσει αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία ο Δήμος Δράμας. Με τον μηχανισμό που λειτουργεί με φωτοβολταϊκά πάνελ καταρχάς προωθείται η ιδέα της ανακύκλωσης και παράλληλα αντιμετωπίζεται η ανάγκη σίτισης των αδέσποτων ζώων που έχουν ανάγκη από τροφή.
Η συσκευή έχει τοποθετηθεί και σε άλλους Δήμους, σε δημόσιους χώρους στους οποίους οι δημότες έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν για την ανακύκλωση των πλαστικών φιαλών ή και κουτιών αναψυκτικών με “αντάλλαγμα” την παροχή νερού και ζωοτροφής στο κάτω μέρος της συσκευής ώστε να σιτιστούν τα ταλαιπωρημένα ζώα της περιοχής τα οποία δοκιμάζονται πολλές φορές στην προσπάθειά τους να ξεδιψάσουν ή να εντοπίσουν τροφή.
Πιο συγκεκριμένα από τον Δήμο Δράμας εγκρίθηκε η εγκατάσταση μηχανισμού συλλογής φιαλών ανακύκλωσης και σίτισης αδέσποτων ζώων που θα τοποθετηθεί σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Δράμας.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει έναν θάλαμο, εντός του οποίου υπάρχει το σύστημα λειτουργίας, όπως και κατάλληλοι χώροι για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού των προς ανακύκλωση φιαλών.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν για τον συγκεκριμένο μηχανισμό “Στο επάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας υπάρχουν δύο οπές, η μία για την ρίψη των ανακυκλώσιμων φιαλών (πλαστικά μπουκάλια νερού-αναψυκτικού, κουτάκια αλουμινίου, και χαρτιού αναψυκτικών-χυμών, γυάλινα μπουκάλια) και η άλλη για την ρίψη υπολείμματος νερού. Στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένες δύο ειδικές λεκάνες ζωοτροφής και νερού, οι οποίες είναι ανοιχτές για την εύκολη πρόσβαση των ζώων. Επίσης, υπάρχει πόρτα στο πίσω μέρος της συσκευής για την εξυπηρέτηση της εκκένωσης του χώρου των ανακυκλώσιμων υλικών και της συμπλήρωσης ζωοτροφής. Η συσκευή θα λειτουργεί ως ένας αυτόνομος σταθμός, με συσσωρευτή, ο οποίος θα τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πάνελ τοποθετημένο στην οροφή του θαλάμου.
Με κάθε ρίψη της ανακυκλώσιμης φιάλης στην ειδική οπή, θα αποδεσμεύεται αυτόματα ποσότητα ζωοτροφής, η οποία συγκεντρώνεται στην ειδική λεκάνη ζωοτροφής στο κάτω μέρος της συσκευής.
Στην δεύτερη οπή θα γίνεται η ρίψη του υπόλοιπου νερού της φιάλης, το οποίο συγκεντρώνεται στην ειδική λεκάνη νερού στο κάτω μέρος της συσκευής”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ