Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα! Ο Γιάνης με τη Δήμητρα και ο Κυριάκος με το σουβλάκι!

0
330

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου,
Δικηγόρου Δράμας


 

 

«Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα σου από τον Γιάνη Βαρουφάκη». Ήταν η μαντινάδα που σκάρωσε ο Κυριάκος και σκάζοντας στα γέλια την απεύθυνε στο εκλογικό του ακροατήριο.
«Κυριάκο, ποιος στα 5 ευρώ το πήγε το σουβλάκι, για να τρώνε τα καρτέλ κι όλο το παρεάκι» ήταν απάντηση του Γιάνη, που έμπλεος ικανοποίησης σκάρωσε τη δική του.
Αν μη τι άλλο, αυτές οι πολλαπλές εκλογές που έχουμε μπροστά μας έχουν από όλα: και σκληρό ροκ και κρητικές μαντινάδες και σεξ και βία και αγαπησιάρικες φωτογραφίες και κωμωδία και κινδυνολογία. Ό,τι αυξάνει την τηλεθέαση, για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό, για να ξεχάσουμε τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τη διαφθορά, τα ρουσφέτια, τη σπατάλη, τη λαφυραγωγία του δημόσιου πλούτου, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς, τις ληστρικές πρακτικές των τραπεζών και των funds.
Οκ, ο Μπαρουφάκης λέει μπαρουφολογίες, ότι θα φτιάξει, λέει, την πλατφόρμα «Δήμητρα», ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και συναλλαγών του πολίτη με το κράτος και μεταξύ μας. Έτσι θα γλιτώσουμε, λέει, από τις προμήθειες, τη ληστεία των τραπεζών, που κι απ’ έξω να περάσεις πρέπει να πληρώσεις. Εδώ που τα λέμε, σε αυτό δεν έχει κι άδικο.
Και γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τον Κυριάκο, που δεν τον παίρνει στα σοβαρά, γιατί αυτά δεν γίνονται στον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά. Δεν μπορείς να παρακάμψεις το τραπεζικό σύστημα. Και γι’ αυτό του απαντά με μαντινάδες και με αστειάκια. Και την άλλη στιγμή το ξανασκέφτεται και αρπάζει την ευκαιρία. Βούτυρο στο ψωμί του ο Γιάνης. Γιατί, για να βγούνε τα κουκιά για Προοδευτική Κυβέρνηση, ο Τσίπρας θέλει και τον Βαρουφάκη. Αν, όμως, συγκυβερνήσει και το 3% του Γιάνη, τότε θα έχουμε «Δήμητρες». Οι τράπεζες θα κλείσουν. Θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Γιατί, λέει, το 3% θα καθορίσει την κυβερνητική πολιτική…
Ζήτω ο Βαρουφάκης, λοιπόν. Με την μπαρούφα του τίναξε στον αέρα την Προοδευτική Κυβέρνηση, ακύρωσε το σενάριο και τα σχέδια του Αλέξη. Μόνη λύση η ΝΔ και ο Κυριάκος, που εγγυώνται σταθερότητα, ανάπτυξη, ευτυχία για όλο τον κόσμο.
Διαφημίζουμε, λοιπόν, τον Γιάνη και τις «Δήμητρες», τρομοκρατούμε τον κόσμο. Απλό και μεγαλειώδες. Με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια. Ο Γιάνης έχει δημοσιότητα και ανεβάζει τα ποσοστά του, κόβοντας ψήφους από τον Αλέξη. Καίγεται η Προοδευτική Κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ ξαναγυρίζει στο μαντρί. Συγκυβερνά πάλι με τη ΝΔ. Ιδιοφυές Γουάτσον!
Άλλο που δεν θέλουν και Γιάνης με το ΜΕΡΑ25. Ολημερίς και ολονυχτίς παίζουν «Δήμητρες» και το τερματίζουν. Κι αν δεν μας αφήσουν; Και αν μας κλείσουν τις τράπεζες; Ρωτάνε οι ίδιοι τους και αμέσως απαντάνε. Τότε πάμε και σε εθνικό νόμισμα. Όπα. Να τη η πρώτη φορά ρήξη. Ό,τι δεν έγινε το ‘15 μπορεί να γίνει τώρα. Εδώ το καλό αντισυστημικό κόμμα. Τέτοια διαφήμιση ούτε ο Κασιδιάρης. Ευκαιρία να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας.
Ο Αλέξης αναδιπλώνεται. Μπορούμε να έχουμε και κυβέρνηση ανοχής, να μην συμμετέχουν ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, αλλά με την αποχή τους από την ψηφοφορία στη Βουλή να στηρίξουν μία προοδευτική κυβέρνηση. «ΟΧΙ» απαντούν κατηγορηματικά ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι. Σωστό το απέδειξε, άλλωστε, και η Ιστορία. Τι Πλαστήρας τι Παπάγος. Τι Καραμανλής τι Χούντα. Τι χρεία έχουμε άλλων αποδείξεων.
Οκ. Λέει μπαρουφολογίες ο Βαρουφάκης για τις ληστρικές τράπεζες που θα τις στήσει στον τοίχο με τις «Δήμητρες». Τι λέει, όμως, ο Κυριάκος; Ή μήπως δεν είναι ληστρικές οι Τράπεζες;
Πληρώνουμε ή όχι για κάθε συναλλαγή μας; Για να έχουμε λογαριασμούς όψεως, για να έχουμε POS, για να καταβάλλουμε τις εισφορές μας στον ΕΦΚΑ, για να στείλουμε χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό, για να πάρουμε βεβαίωση ότι εξοφλήσαμε το δάνειό μας καταβάλλουμε 50 ευρώ, ναι ή όχι; Για να εξοφλήσουμε δάνειο νομιμοποιούμενοι ως κληρονόμοι του αρχικού δανειολήπτη πρέπει να καταβάλλουμε 50 ευρώ για κάθε θάνατο ναι ή όχι (σημ. για εξόφληση δανείου 15.000 δρχ. – 44 ευρώ και για 3 θανάτους μου ζητούσαν 150 ευρώ!); Είναι μερικά δις οι προμήθειες των τραπεζών ή όχι;
Ποιες; Οι τράπεζες που εμείς ως κράτος σώσαμε από την κατάρρευση. Οι τράπεζες που μας δίνουν μηδαμινά επιτόκια για τις καταθέσεις μας. Οι τράπεζες που δανείζουν τις δικές μας με πολλαπλάσια επιτόκια και κερδοσκοπούν αθέμιτα και καταχρηστικά σε βάρος του κράτους και των πολιτών.
Ναι, Κυριάκο, συμφωνώ. Λέει μπαρουφολογίες ο Μπαρουφάκης. Περιμένω να ακούσω από σένα ορθολογικά επιχειρήματα, λύσεις, παρεμβάσεις. Πώς θα εξαλείψουμε ή έστω θα περιορίσουμε τη ληστεία των τραπεζών σε βάρος του κράτους, της κοινωνίας, των πολιτών; Προτίθεσαι στην επόμενη θητεία να πάρεις τέτοια μέτρα;
Γιατί στην παρούσα και μάλιστα στην έναρξη αυτής, το μόνο που πήρες ήταν να μην διώκονται για απιστία ακόμα και για κακούργημα οι διοικήσεις των τραπεζών, παρά μόνο όταν η ίδια η τράπεζα υποβάλλει σχετική έγκληση (ν. 4619/2019, που τροποποίησε το άρθρο 405 του ΠΚ). Ιδιοφυές! Ποια τράπεζα θα υποβάλλει μήνυση κατά του Διοικητή της;
Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ψηφίσω Κυριάκο και όχι Γιάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ