Εκ νέου πρόεδρος ο Χρήστος Παπαθεοδώρου

0
1326

Αναλυτικά η νέα σύνθεση των οργάνων σε 4 από τους 5 δήμους της Δράμας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη συνεδρίαση του, στις 9 Ιανουαρίου, ανανέωσε τη θητεία του κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου στη θέση του προέδρου μετά τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες που έγιναν. Ο κ. Παπαθεοδώρου θα συνεχίσει τη θητεία του, έχοντας να προσφέρει πολλά ακόμη στη θεσμική θέση στην οποία έχει ήδη υπηρετήσει με επιτυχία κατά κοινή ομολογία, την προηγούμενη διετία.
Ο ίδιος σε δήλωσή του ανέφερε ότι θα ανταποκριθεί με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα του, όπως έκανε μέχρι σήμερα, τονίζοντας: «Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει, εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης μου, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που με περιέβαλαν για δεύτερη φορά με την εμπιστοσύνη τους. Ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τα δύο χρόνια που πέρασαν ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του οργάνου.
Η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε κατά γράμμα και το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν.
Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για μένα μια χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων. Συνεχίζουμε με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης».

Τα αποτελέσματα των εκλογών στους δήμους της Δράμας
Από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στους τέσσερις από τους πέντε δήμους της Δράμας, εξελέγησαν τα νέα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων και τα μέλη των επιτροπών με θητεία έως 31-12-2023.

Στον Δήμο Δράμας, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες για το προεδρείο του οργάνου και τις επιτροπές, δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Χρήστου Κυριακίδη. Η συνεδρίαση θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή, αφού πρώτα ορκιστεί ο δημοτικός σύμβουλος που θα εισέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο στη θέση του εκλιπόντος. Ο πρώτος σε ψήφους που ακολουθεί είναι ο κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης.
Η σύνθεση των οργάνων στους υπόλοιπους 4 δήμους παρατίθεται παρακάτω, με βάση τα στοιχεία που διέθεσαν στα «Χ».

Δήμος Κ. Νευροκοπίου
Στον Δήμο Νευροκοπίου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Ιφόγλου, αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Σαββίδης και γραμματέας ο κ. Σάββας Ξανθόπουλος.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Νικόλαος Νικολαϊδης, Γεώργιος Μίρκου, Ανδρέας Τσεπνίδης, Χρήστος Τσέρνιος. Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθησαν οι: Φώτιος Φιλιππίδης, Αγάπιος Χαραλαμπίδης, Θεόδωρος Ιφόγλου, Ελευθέριος Ταμπουρίδης, Νεκτάριος Χατζηλαζαρίδης, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Δήμος Παρανεστίου
Στον Δήμο Παρανεστίου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβολίου εξελέγη ο Αναστάσιος Στυλιανίδης, αντιπρόεδρος η Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου και γραμματέας ο Γεώργιος Ευθυμιάδης.
Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθησαν οι: ο Αναστάσιος Καγιάογλου ως Πρόεδρος και μέλη οι: Χρήστος Ελευθεριάδης, Νικόλαος Ματζαρίδης, Γεώργιος Ευθυμιάδης, Πέτρος Κυπραίου, Σάββας Χορόζογλου και Αναστάσιος Στυλιανίδης

Δήμος Δοξάτου
Στον Δήμο Δοξάτου στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Χαριτωνίδης, αντιπρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Ζεκερίδης και γραμματέας ο Μιλτιάδης Χριστοφυλλάκης.
Ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν: ο Αθανάσιος Μπερμπερίδης με πρώτο αναπληρωματικό μέλος τον Ιωάννη Χαριτονίδη και δεύτερο αναπληρωματικό μέλος τον Ιπποκράτη Χατζηπροδρόμου. Ο Χαράλαμπος Ζεκερίδης με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτριο Δαλακάκη και ο Ιωάννης Λουλούδης με πρώτο αναπληρωματικό μέλος την Ηλιάνα Δολαπτσή, δεύτερο αναπληρωματικό μέλος τον Ευστάθιο Φυρινίδη και τρίτο αναπληρωματικό μέλος τον Μιλτιάδη Χριστοφυλλάκη. Ως τακτικό μέλος εκλέχθηκε και ο Παρασκευάς Παπαδόπουλος με αναπληρωματικό μέλος τον Χαράλαμπο Χαλκίδη.
Ως μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:
1. Τακτικό μέλος o Ιωάννης Χαριτωνίδης με αναπληρωματικό μέλος τον Αθανάσιο Μπερμπερίδη.
2. Τακτικό μέλος, η Πατία-Κωνσταντίνα Κρικοπούλου, με αναπληρωματικό μέλος τον Χαράλαμπο Ζεκερίδη.
3.Τακτικό μέλος ο Ευστάθιος Φυρινίδης με πρώτο αναπληρωματικό μέλος την Ηλιάνα Δολαπτσή και δεύτερο αναπληρωματικό μέλος τον Μιλτιάδη Χριστοφυλλάκη και τρίτο αναπληρωματικό μέλος τον Ιωάννη Λουλούδη.
4. Τακτικό μέλος εκλέχθηκε ο Χαράλαμπος Χαλκίδης του Κυριάκου με αναπληρωματικό μέλος τον Παρασσκευά Παπαδόπουλο.

Δήμος Προσοτσάνης
Στον Δήμο Προσοτσάνης εκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μάρκος Σταυρίδης, αντιπρόεδρος η κα Σουλτάνα Παπαδοπούλου και γραμματέας η κα Κατερίνα Αετοπούλου. Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν η κα Ελένη Βουγιουκλή και ο Νίκος Σμολοκτός ενώ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ο Ηλίας Αναστασιάδης και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ