Πάνω από 200 κρούσματα στα σχολεία της Δράμας

0
4221

44 εκπαιδευτικοί και περισσότεροι από 155 μαθητές είχαν βρεθεί θετικοί μέχρι χθες το μεσημέρι

Πάνω από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό καταγράφηκαν χθες Δευτέρα, στα σχολεία της Δράμας.
Τα κρούσματα αφορούσαν τόσο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και σχολεία της
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο αριθμός τους ήταν μεγαλύτερος στα σχολεία της πόλης.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Γιώργος Μπαντής, υπεύθυνος για ζητήματα covid της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, μέχρι τις 12 το μεσημέρι καταγράφηκαν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Δράμας περίπου 130 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές, ενώ η καταγραφή δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Από αυτά 24 κρούσματα αφορούσαν εκπαιδευτικούς αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε σχολεία μέσα στην πόλη της Δράμας, ενώ λιγότερα ήταν τα κρούσματα στους περιφερειακούς δήμους. Όπως είπε ο κ. Μπαντής, οι αριθμοί αυτοί αφορούσαν μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και όχι το κοινωνικό τους περιβάλλον.
Σε ότι αφορά την επάρκεια των self test, όπως εξήγησε, χθες ζητήθηκε τόσο από την Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και από την Πολιτική Προστασία να υπολογιστεί ο αριθμός των αναγκών που υπάρχουν σε self test, για να καλυφθούν οι ανάγκες των επόμενων δυο εβδομάδων, σε μαθητές που δεν τα προμηθεύτηκαν.

Χθες, επίσης, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και 70 κρούσματα σε μαθητές.
Μιλώντας στα «Χ» ο κ. Κώστας Ευμοιρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας, είπε ότι η εικόνα της πρώτης ημέρας επιβεβαίωσε όσα είχε πει η ΕΛΜΕ για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. «Υπήρξαν δυσλειτουργίες στα σχολεία με εκπαιδευτικούς να λείπουν και τους αντίστοιχους μαθητές να μην κάνουν μάθημα στις συγκεκριμένες ώρες, αλλά και να συγκεντρώνονται στους διαδρόμους. Ας μην ξεχνούμε ότι και η ιχνηλάτηση δεν είναι κάτι απλό, με αποτέλεσμα ο χρόνος που απαιτεί να δημιουργεί δυσλειτουργίες. Θα έπρεπε να έχει δοθεί τουλάχιστον μια μικρή παράταση στην επαναλειτουργία των σχολείων για να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση».

Παράλληλα, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Λάζαρος Αρτεμειάδης, υπογράμμισε μιλώντας στα «Χ» ότι κατά την πρώτη ημέρα υπήρξαν προβλήματα από τις απουσίες εκπαιδευτικών και όσο περνούν οι ημέρες τα προβλήματα θα γίνονται πιο αντιληπτά. «Πιστεύω ότι αν καθυστερούσαν κάποιες ημέρες την επαναλειτουγία των σχολείων, θα είχε εκτονωθεί το πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Μια μικρή καθυστέρηση, εκτιμώ και προσωπικά ότι δεν θα έβλαπτε, αν και εμείς ως εκπαιδευτικοί λέμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοικτά, πάντα όμως με όρους ασφάλειας».

Σημειώνεται ότι η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, μετά τις διακοπές των εορτών, έδειξε, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης “Όμικρον”, καταιγισμό κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα οποία πανελλαδικά ξεπέρασαν τις 15.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ