Εκατοντάδες επισκέπτες κάθε εβδομάδα στο Λίσσε

1
1113

– Εντυπωσιάζουν τα «σωθικά» του γρανιτένιου βράχου
– Δ. Συμεωνίδης στα «Χ»: «Στόχος να γίνεται η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών όσο το δυνατόν καλύτερη»


 

Πληθώρα επισκεπτών, μεταξύ αυτών και πολλών μαθητών από σχολεία όλης της Βόρειας Ελλάδας, καταγράφεται στο επισκέψιμο από το καλοκαίρι Οχυρό Λίσσε. Το ενδιαφέρον που υπάρχει δείχνει και την δυναμική του εγχειρήματος του Δήμου Νευροκοπίου, ο οποίος μεταξύ άλλων προχωρά αυτή την περίοδο και στην προμήθεια εξοπλισμού διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής με εγκατάσταση VR Room στο κοινοτικό κατάστημα Οχυρού.
Ο κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, μέλος της εταιρείας θεματικών πάρκων Dreamworkers, η οποία ανέλαβε την ξενάγηση και λειτουργία του οχυρού μετά από συμφωνία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι ήδη από την επίσημη έναρξη των οργανωμένων επισκέψεων από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα, οι επισκέπτες ήδη φθάνουν τους 450 την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι έχει μειωθεί ελαφρώς η προβολή του Λίσσε στα κοινωνικά δίκτυα καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τόσο πολλοί επισκέπτες και ειδικά από τα σχολεία.
«Το Οχυρό Λίσσε είναι συνεχώς γεμάτο καθημερινά με τους μαθητές των σχολείων, ενώ τα σαββατοκύριακα λειτουργεί και λίστα αναμονής για τους επισκέπτες. Οι μαθητές είναι άνω των 10 ετών για προληπτικούς λόγους ασφάλειας. Κινούμαστε στα όρια που μας έχουν ορίσει οι πραγματογνώμονες αλλά πάντως υπάρχει ενθουσιασμός γιατί έχει διαμορφωθεί και το μουσείο στον χώρο υποδοχής, με κατασκευές καινούργιες, τρισδιάστατους στρατιώτες και
εντυπωσιακά βίντεο” δηλώνει χαρακτηριστικά στα “Χ” ο κ. Συμεωνίδης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες επισκεψιμότητας και να γίνεται η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών όσο το δυνατόν καλύτερη.
Επίσης εξηγεί ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν αυτή τη στιγμή σημεία φωτογράφισης των επισκεπτών μέσα στο Οχυρό Λίσσε. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε σημεία μέσα στο οχυρό, στα οποία θα φωτογραφίζεται ο κόσμος που θέλει να δείξει την εμπειρία που έζησε, κάτι που κάναμε ήδη στο μουσείο. Θέλουμε αυτές οι φωτογραφίες να υπάρχουν παντού. Είμαστε πλέον σε μια άλλη εποχή που ο κόσμος όταν επισκέπτεται ένα χώρο φωτογραφίζεται και θέλει να το δείξει στους γνωστούς του και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Για το λόγο αυτό διαμορφώσαμε το μουσείο με ένα πολύ όμορφο τρόπο. Δημιουργήσαμε ένα ολόκληρο δάσος και τρισδιάστατους στρατιώτες που πρέπει να δει από κοντά ο επισκέπτης” εξηγεί ο ίδιος.
Το οχυρό άρχισε να δέχεται ανεπίσημα επισκέπτες από τις 10 Αυγούστου περίπου, ωστόσο πλέον η έναρξη των επισκέψεων σε αυτό ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί με βάση και τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων και στο πλαίσιο αυτό δέχεται επισκέπτες. Η είσοδος στο οχυρό επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών, διότι ναι μεν το οχυρό είναι ασφαλές για επισκέψεις, αλλά δεν παύει να έχει σκαλοπάτια. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν κάτω από το έδαφος. Τα παιδιά κάτω των 10 ετών, κατα την διάρκεια των ξεναγήσεων μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του μουσείου. Εκεί, τόσο τα παιδιά όσο και οι επισκέπτες που δεν μπορούν να ανέβουν στο οχυρό πιθανόν λόγω κακοκαιρίας, μπορούν να ενημερωθούν με πολύ εντυπωσιακά, ψηφιακά μέσα. Η είσοδος θα είναι δωρεάν, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!