Εκατοντάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη Δράμα

0
202

– Ζητούν να μην υπάρχουν συντάξεις κάτω από 650 ευρώ
– «Μας έχουν πάρει πάνω από 100 δισ. ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια» είπαν χθες στα «Χ» οι εκπρόσωποί τους


 

Συνταξιούχοι από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, συναντήθηκαν χθες στην πόλη της Δράμας, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθως πορεία διαμαρτυρίας μέχρι και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Με λεωφορεία και εκπροσώπους σωματείων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου, από την Δράμα, την Καβάλα και από τις Σέρρες, οι συνταξιούχοι διεκδίκησαν ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη τα 650-680 ευρώ.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας κ. Μιχάλης Αθανασιάδης είπε ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε σκοπό να αναδειχθούν και πάλι τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των συνταξιούχων και είναι αρκετά σοβαρά. “Μεταξύ αυτών είναι το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά, αφού περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι δεν βλέπουν αυξήσεις και δεν θα δουν αυξήσεις στα επόμενα χρόνια. Επιμένουμε να ξαναδοθεί το ΕΚΑΣ, που στήριζε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας, αφού παρακολουθούμε κάθε ημέρα, τα νοσοκομεία να φθίνουν και να φθάνουν σε σημείο διάλυσης. Να μην παρέχονται καν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε ότι αφορά τα επιδόματα που εξαγγέλλονται, εμείς ζητούμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις. Επιμένουμε ότι η κατώτερη σύνταξη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 650 ευρώ για να μπορεί ο χαμηλοσυνταξιούχος να ρυθμίσει τα του οίκου του. Θέλουμε να μην υπάρχει συνταξιούχος που να λαμβάνει σύνταξη κάτω από 650 ευρώ. Ούτως ή άλλως οι συντάξεις εξανεμίζονται καθημερινά με την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις” τόνισε ο κ. Αθανασιάδης.
Στα «Χ» μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος κ. Παναγιώτης Πάλμος αναφέροντας ότι η περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στη Δράμα είναι συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και στην Αττική, όπου έγινε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όπως και των κινητοποιήσεων που έχουν γίνει από τους συνταξιούχους τα τελευταία 13 χρόνια. “Αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν γίνει λόγω της μεγάλης φτωχοποίησης στην οποία έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους, όλες οι κυβερνήσεις με τους νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια. Μας έχουν πάρει πάνω από 100 δισ. ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια. Έρχονται και πάλι εκλογές αλλά το πρόγραμμά τους δεν έχει λύσεις στα προβλήματα των συνταξιούχων. Εμείς λέμε ότι επειδή όποια κυβέρνηση κι αν βγει δεν έχει σκοπό να μας λύσει τα προβλήματα, ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Με αυτή την έννοια εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση σε κανένα κόμμα αλλά καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στους αγώνες που είναι και το μοναδικό τους όπλο για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Ζητάμε αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη, να δοθούν τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου, να δοθεί τώρα η 13η σύνταξη για το Πάσχα, να δοθεί στους ανάπηρους όλη η Εθνική Σύνταξη και όχι ποσοστιαία, να λυθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις χηρείας, να γίνει ο επανυπολογισμός σε αυτούς που δεν έχει γίνει, όπως και αρκετά ακόμη ζητήματα όπως αυτά που αφορούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας…».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ