Εκδήλωση εκπαιδευτικής ρομποτικής στο δημαρχείο και βράβευση της ομάδας @robot’s

0
908

Εντυπωσίασε το μίνι καρτ του Εργαστηριακού Κέντρου Δράμας που κινείται με βιοαιθανόλη


 

Εκδήλωση γνωριμίας με την εκπαιδευτική ρομποτική την υποστηρικτική τεχνολογία για ΑμεΑ & βράβευση της ομάδας @robot’s για την διάκρισή τους στην ολυμπιάδα αθλητικής ρομποτικής MRC πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας από τον Δήμο Δράμας και το φροντιστήριο πληροφορικής– εκπαιδευτικής ρομποτικής @robot’s education.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν χαιρετισμοί και ομιλίες για την υποστηρικτική τεχνολογία για ΑμεΑ, την καινοτομία και την εκπαίδευση, από τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Χρήστο Σανταλάκη, παγκόσμιο πρωταθλητής ποδηλασίας ΑμεΑ, την Ντιάνα Βουτυράκου, Founder/ General Manager στην εταιρεία Unique Minds, προπονήτρια εκπ/κής ρομποτικής, τον Στέφανο Γεωργιάδη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας-Lab40, την Αλίκη Τσιαμούρα, πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας, τον Παναγιώτη Μπενιάτογλου, πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Οι αγωνιστές», την Kυριακή Κυργελάνη, νηπιαγωγό–ιδιοκτήτρια του Ιδ. Νηπιαγωγείου Λιλιπούπολη Δράμας και άλλους.
Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αγωνιστική ρομποτική & Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής MRC, παρουσίαση του project «έξυπνη πόλη & έξυπνο σπίτι για ΑμεΑ» και βράβευση της ομάδας @robot’s, που διακρίθηκε στην 1η θέση στην καινοτομία στην κατηγορία exhibition ages 13-17 στην ολυμπιάδα αθλητικής ρομποτικής MRC. Στην εκδήλωση συμμετείχε χορευτική ομάδας ΑμεΑ από το Με..Νου και έγιναν δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά από 18:00 – 20:00
Σε δηλώσεις στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κα Μαρία Σαρπότα υπεύθυνη του @robot’s education, με ΜSc. Εκπ/κής Τεχνολογίας – Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. και προπονήτρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, είπε ότι η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος για τα παιδιά που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. “Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε στη Δράμα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ειδικότερα εκπαιδευτικοί ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική. Με την εκπαιδευτική ρομποτική τα παιδιά καλλιεργούν τη συνεργασία αλλά βοηθούνται μέσα από αυτήν και σε έννοιες των μαθηματικών, της φυσικής ή της μηχανικής. Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν και προγραμματισμό που καλλιεργεί και την κριτική τους σκέψη.
Στην εκδήλωση μετείχαν και μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου Δράμας που στεγάζεται στον χώρο των ΕΠΑΛ Δράμας με τον διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Χρήστο Σαμαρά παρουσιάζοντας ένα πρότυπο μίνι καρτ το οποίο κινείται με ένα περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο το “Ε85” ή Βιοαιθανόλη. Σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρόκειται για μια κατασκευή των παιδιών με την βοήθεια του κ. Χρήστου Κανσίζογλου. Το πρωτότυπο καρτ που χρειάστηκε περίπου 6 μήνες για να κατασκευαστεί από τα παιδιά, συμμετέχει αυτή τη στιγμή σε ένα πανελλήνιο διαγωνισμό με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα, σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!