Κατέκτησε την κορυφή του Κισσάβου με αμαξίδιο κάνοντας το ακατόρθωτο

0
1528

Η συμπολίτισσά μας Αγλαΐα Κατσιγιάννη απέδειξε και πάλι ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει θέληση


 

Με αμαξίδιο ανέβηκε στην κορυφή του Κισσάβου η συμπολίτισσά μας και πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας Αγλαΐα Κατσιγιάννη, αποδεικνύοντας με τη βοήθεια των φίλων της ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει θέληση και στόχος.
Την ανάβαση διοργάνωσε την Κυριακή 28 Μαΐου η ορειβάτισσα κ. Νατάσα Πατιράκη. Φθάνοντας στην κορυφή η Αγλαΐα Κατσιγιάννη χτύπησε πολλές φορές την καμπάνα που βρίσκεται στο σημείο, όπως συνηθίζεται από όσους φθάνουν στην κορυφή. Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη νοιώθει ακόμη ότι ζει σε όνειρο, όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, αφού αυτό που κατάφερε με τη βοήθεια της Νατάσας Πατιράκη και της ομάδας που βοήθησε έμοιαζε σε πολλούς σχεδόν ακατόρθωτο και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
«Η πρωτοβουλία για την ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου, ήταν μια πρωτοβουλία της Νατάσας Πατιράκη, με την οποία τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουμε ήδη τρέξει στον 17ο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο και στις 30 Απριλίου στον Μαραθώνιο από την Πέλλα στην Θεσσαλονίκη» εξήγησε η Αγλαΐα Κατσιγιάννη.
Το εγχείρημα ανάβασης στον Κίσσαβο προετοιμάστηκε για τρεις περίπου μήνες με πολύ κόπο και προσπάθεια, αγάπη αλλά και διάθεση να προσπεραστούν οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ακόμη και ορισμένες άσχημες συμπεριφορές. Αφού βρέθηκε το ειδικό αμαξίδιο χρειάστηκε να αλλάξουν οι ρόδες και να τοποθετηθούν mountain. Στήθηκε και συντονίστηκε μια ολόκληρη ομάδα 40 ατόμων από όλη την Ελλάδα, με διασώστες, οδηγούς με μηχανές εντούρο για την ανίχνευση του δρόμου και όχι μόνο. Τριάντα άτομα από την ομάδα ανέβηκαν και στο βουνό προσπερνώντας την αβεβαιότητα που δημιουργούσαν οι καιρικές συνθήκες. Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη, η Νατάσα Πατιράκη και η ομάδα που υποστήριξε αυτή την προσπάθεια, αναγκάστηκε να περάσει ακόμη και μέσα από τα σύννεφα που κατέβηκαν σε υψόμετρο 1500 μέτρων για να συνεχίσει μέχρι την κορυφή. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα δεν υπήρχε καν ορατότητα λόγω του νέφους, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Η μορφολογία του ορεινού εδάφους είχε ιδιαιτερότητες και χρειάστηκε να σηκώνεται το αμαξίδιο με ιμάντες αφού δεν γινόταν να περάσει με διαφορετικό τρόπο από κάποια σημεία. Σαν να μην έφθανε αυτό λίγο πριν την κορυφή εμφανίστηκε και βροχή αλλά στη συνέχεια και χιονόνερο. Οι δυσκολίες έκαναν ακόμη πιο έντονα τα συναισθήματα όταν η ομάδα έφθασε στην κορυφή. Αλλά όπως αποδείχθηκε άξιζε τον κόπο.
Η προσπάθεια έγινε για να δείξει ότι οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να κάνουν πράγματα που μπορούν να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι, όταν υπάρχει προσπάθεια, αγάπη, συντονισμός αλλά και η δύναμη της θέλησης και της προσήλωσης σε ένα στόχο, όπως είπε στα “Χ” η συμπολίτισσα μας Αγλαΐα Κατσιγιάννη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάβαση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ειδικού αμαξιδίου που προσέφερε η ομάδα «Τρέξε μαζί μου», ενώ σημαντική ήταν η συμβολή μιας ομάδας ορειβατών, δύο μηχανών Enduro και εθελοντών διασωστών από τη Λάρισα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!