Εκδήλωση για τον εμβολιασμό ενηλίκων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο της Δράμας

0
3781
Στο κέντρο ο κ. Αλ. Παναγιωτίδης και αριστερά η κ. Έλλη Παπαγεωργίου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας συμμετέχουν στην εκστρατεία “Εμβολιάζομαι χωρίς φόβο” που έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Νοεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο εντεταλμένος σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας κος Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ασθένειες όπως ο Πνευμονιόκοκκος, η Γρίπη και ο Έρπητας Ζωστήρα, είναι νοσήματα που ευθύνονται τα τελευταία χρόνια για πολλές νοσηλείες στο Νοσοκομείο και για κάποια περιστατικά θανάτων.
Όπως εξήγησε ακόμη ο κ. Παναγιωτίδης “Όλα αυτά μπορούν να προληφθούν με έναν απλό εμβολιασμό. Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων περιλαμβάνει 17 δωρεάν εμβόλια, για όλους τους ενήλικες με κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων. Τα εμβόλια αφορούν όλες τις ηλικίες. Ενημέρωση για τα εμβόλια γίνεται σε ένα βαθμό αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από τον πληθυσμό με αποτελέσματα που δεν είναι ευχάριστα. Καλύτερα είναι να προλαμβάνουμε και γι αυτό τον λόγο ο Δήμος Δράμας και άλλοι 17 δήμοι της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης που γίνεται για δεύτερη χρονιά …”.
Η κα Έλλη Παπαγεωργίου, Γενική Ιατρός, Επιμελήτρια Β’ στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου με μετακίνηση στην Α’ ΤΟΜΥ Δράμας που μίλησε για τους εμβολιασμούς στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η ενημέρωση έγινε κατόπιν πρόσκλησης από τον Δήμο Δράμας και αφορά τον εμβολιασμό που είναι όπως είπε, ότι σημαντικότερο υπάρχει σε επίπεδο πρόληψης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. “Με τον εμβολιασμό γίνεται συλλογική ανοσία. Τα εμβόλια είναι ο μοναδικός τρόπος ο οποίος προσφέρει ανοσία στον πληθυσμό”
Απαντώντας σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για την τάση αμφισβήτησης της αξίας των εμβολίων είπε ότι “Ο χρόνος είναι αυτός που έχει δείξει την αξία των εμβολίων. Ασθένειες του 18ου αιώνα όπως η Ευλογιά με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους έχουν σήμερα εκλείψει σαν νοσήματα λόγω των εμβολίων. Υπάρχουν νοσήματα, όπως ο Τέτανος, η Ιλαρά, η Πολιομυελίτιδα τα οποία έχουν μειωθεί σε έκταση λόγω των εμβολίων. Ο ρυθμός εμβολιασμού με το πέρασμα του χρόνου αυξάνεται. Νομίζω ότι οι γονείς που δεν είναι ενημερωμένοι και καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους θα πρέπει να ξέρουν ότι ο εμβολιασμός είναι το μεγαλύτερο προληπτικό μέσο…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ