Εκδήλωση με τη Δραμινή ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου

0
3334

«Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα»
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας στις 5 Μαρτίου ξεκινά μέσω του θεσμού “Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει” μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν της γυναίκας. Η εκδήλωση, εκτός από τη Δράμα, θα ταξιδέψει από 5 έως 11 Μαρτίου, σε επτά πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα,Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Λεωνίδιο, Χανιά και Ιεράπετρα), και θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών με θέμα “Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα”.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στη Δράμα, σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο, στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η καταξιωμένη δραμινή ηθοποιός και σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου. Τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Δράμας με την Ένωση Κυριών Δράμας (Ladies Union of Drama) και τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας.
Όπως εξήγησε χθες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου ως η μοναδική γυναίκα Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής και εν ενεργεία Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας.
Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστούν και τέσσερις ταινίες με θέμα την γυναίκα στις οποίες συμμετέχει και η Έλενα Μαυρίδου. Η επιλογή της κας Μαυρίδου έγινε καθώς η Δραμινή ηθοποιός αντικατοπτρίζει πλήρως το θέμα της εκδήλωσης που αφορά τις γυναίκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Παράλληλα με την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Δερμετζής στέλνει το μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας στης γυναίκας. Αναλυτικά το μήνυμά του: “Για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαρτίου του 1857 εργάτριες του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη, έκαναν την αρχή ενός σκληρού αγώνα με εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας και τα γυναικεία δικαιώματα. Έκτοτε με το πέρασμα του χρόνου έγιναν πολλοί αγώνες για την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων με παγκόσμιες κινητοποιήσεις και σκοπό την στήριξη της ισότητας και την στήριξη της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Το 1977 καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που σκοπό έχει να τις αναδείξει, να τις προστατεύσει, να τις προφυλάξει. Στον πολιτισμένο κόσμο οι Γυναίκες πλέον έχουν μια καταξιωμένη θέση κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά. Το πρόβλημα στο οποίο εστιάζει η παγκόσμια κοινότητα είναι στο πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που τις αφορούν στις χώρες του λεγόμενου “Τρίτου Κόσμου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!