Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας για τη δημιουργία πράσινων σημείων

0
1767

Συζήτηση και για το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία Πράσινων Σημείων και η δικτύωσή τους στην Περιφέρειά μας, θέμα για το οποίο είχε γίνει αρκετός λόγος σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Είχε τεθεί δηλαδή ουκ ολίγες φορές η ανάγκη να λειτουργήσει Πράσινο Σημείο στην πόλη της Δράμας προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα με τις ανεξέλεγκτες μικρές και μεγάλες χωματερές και την ρύπανση του περιβάλλοντος. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα η ανάγκη δημιουργίας του ετέθη για μια ακόμη φορά από την παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών ενώ στην ίδια συνεδρίαση από την πλευρά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας είχε ξεκαθαριστεί ότι η λειτουργία Πράσινου Σημείου είναι στις προθέσεις του δήμου της Δράμας.
Ένα ακόμη ενδιαφέρον θέμα ανάμεσα σε άλλα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 9 Μαρτίου είναι και αυτό που αφορά την εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής προς έγκριση του Τοπικού Σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης – Βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” του Δήμου Δράμας.

Συγκεκριμένα τα θέματα που θα συζητηθούν και περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι:
1. Παρουσίαση ΥΜΕΠΕΡΑΑ -05 ΠΕΠ ΑΜΘ στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑ – Δράση 14.6i.26.5.2: Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
2. Ορισμός εκπροσώπου στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης της ετήσιας εκδήλωσης/δράσης με τίτλο “ΔραμΟινογνωσία” για το τρέχων έτος με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Δεμερτζή.
3. Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς έγκριση του Τοπικού Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεσης / βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” του Δήμου Δράμας με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Μουρβετίδη.
4.Έγκριση της 35/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την 1η Αναμόρφωση Προυπολογισμού Οικονομικού έτους 2020 με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
5.Έγκριση της 32/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τα απολογιστικά στοιχεία Δ’ τριμήνου 2019, με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
6. Προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης υπο την μορφή αντιτίμου, χρονικής διάρκειας έως εννέα μηνών για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Νεότητας με εισηγήτρια την κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
7. Άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου έναντι του ξενοδοχείου “AYA HOTEL” επι της οδού Αγίας Βαρβάρας 10- 12 στη Δράμα με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
8.Καταβολή νομιμοτόκως ποσών που επιδικάστηκαν και αφορούν στην ένδικη προβλεπόμενη στο άρθρο 12 του ν. 2470/1997, μηνιαία οικογενειακή παροχή σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 600/2017 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας (Β Τμήματος) με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
9. Αποδοχή ή μη του υπ’ αριθμ. 1/2020 πρακτικού της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών ή αμφισβητήσεων του Δήμου σχετικά με το αίτημα συμβιβασμού της εταιρείας “Δ. Χατζηιωάννου και ΣΙΑ ΟΕ” με διακριτικό τίτλο “Νησάκι” με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
10. Μεταβίβαση άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκώναγορών με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
11. Προκήρυξη διαγωνισμού στην μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου με εισηγήτρια την κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
12. ‘Εγκριση δαπάνης πληρωμής προστίμου με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Καψημάλη.
13. Έγκριση για χορήγηση νέας παροχής ισχύος 15Κva για τη σύνδεση στο δίκτυο χαμηλής τάσης στο παλιό διατηρητέο Μουσουλμανικό Τέμενος με εισηγητή τον Ιωάννη Καψημάλη.
14. Έγκριση για χορήγηση νέας παροχής ισχύος 15Κva για τη σύνδεση στο δίκτυο χαμηλής τάσης (Χωριστή – Οστεοφυλάκειο) με εισηγητή τον Ιωάννη Καψημάλη
15. Έγκριση της υπ’αριθμ. 02/2020 απόφασης -γνωμοδότησης της ΕΠΖ σχετικά με την μετατόπιση περιπτέρου με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Εφραιμίδη.
16. Έγκριση της υπ’ αριθμ 05/2020 απόφασης – γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, σχετικά με θέσεις στάθμευσης για περιπολικά οχήματα με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Καψημάλη.
17. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 06/2020 απόφασης – γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας σχετικά με γνωμοδότηση για τη διάθεση χρήσης δημοτικού ακινήτου – Γυμναστικός Σύλλογος “Φίλιππος” με εισηγήτρια την κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
18. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 07/2020 απόφασης γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας σχετικά με γνωμοδότηση για τη διάθεση χρήσης δημοτικού ακινήτου – Γυμναστικός Σύλλογος παραδοσιακού TAE KBO NTO Δράμας “ZEN” με εισηγήτρια την κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
19. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 08/2020 απόφασης γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας σχετικά με γνωμοδότηση για τη διάθεση χρήσης δημοτικού ακινήτου – Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Αν Μακεδονίας – Θράκης με εισηγήτρια την κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
20. Έγκριση της υπ’αριθμ. 09/2020 απόφασης γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας σχετικά με γνωμοδότηση για τη διάθεση χρήσης δημοτικού ακινήτου – Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Αν Μακεδονίας – Θράκης με εισηγήτρια την κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.
21. Έγκριση καταβολής επιδότησης ενοικίου σε επικουρικό ιατρό του ΓΝ Δράμας με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Τάσσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ