Έκκληση για ζωοτροφές από τους «Φίλους των ζώων»

0
903

Δ. Μέγα στα «Χ»: «100 περίπου αδέσποτα που φροντίζουμε εκτός κυνοκομείου χρειάζονται σίτιση σε καθημερινή βάση»


 

Έκκληση για βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να σιτιστούν τα 100 περίπου αδέσποτα που φροντίζει, απευθύνει ο σύλλογος «Φίλοι των ζώων Δράμας». Ο σύλλογος αναφέρει ότι πλέον οι ζωοτροφές έχουν τελειώσει και για τον λόγο αυτό υπάρχει αδυναμία σίτισής τους. Καθιστά μάλιστα σαφή την ανάγκη να εξευρεθεί μια παλέτα με ξηρή τροφή ζητώντας την βοήθεια εθελοντών που σπεύδουν κάθε φορά να συμβάλουν προκειμένου να σιτιστούν τα αδέσποτα.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος του συλλόγου κ. Δέσποινα Μέγα εξηγεί ότι τα 100 περίπου αδέσποτα που βρίσκονται εκτός κυνοκομείου στο περιβάλλον ή σε χώρους φιλοξενίας, χρειάζονται σίτιση σε καθημερινή βάση, διότι διαφορετικά θα αρρωστήσουν και θα δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. Πολλά από τα αδέσποτα αυτά είναι άρρωστα, ή σε θεραπεία, τα οποία ο σύλλογος, μετά την φροντίδα τους, προσπαθεί να οδηγηθούν σε υιοθεσία.
«Όλα αυτά τα ζώα είναι συγκεντρωμένα από το σύλλογο σε διάφορα σημεία, σε κτήματα ακόμη και σε πανσιόν. Για την φροντίδα και την σίτιση των ζώων φροντίζουν οι ίδιοι οι εθελοντές του συλλόγου, συμβάλλοντας κατά βάση με δικά τους χρήματα, πέρα από τις δωρεές. Οι απαιτήσεις είναι πολλές. Τα ζώα αυτά θέλουν καθημερινά 40 κιλά ξηρής τροφής για να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Ουσιαστικά δηλαδή χρειαζόμαστε 2 εικοσάκιλα με ξηρή τροφή συν το ψωμί που είναι απαραίτητο» διευκρινίζει η πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των ζώων Δράμας».
Μια παλέτα με σακιά ζωοτροφής σχετικά φθηνής, αυτή την στιγμή κοστίζει γύρω στα 698 ευρώ. Το κόστος αυτό καλύπτεται κάθε φορά από δωρεές πολιτών και όχι από κάποιον φορέα εξηγεί η κα Μέγα η οποία επισημαίνει ότι ο Δήμος Δράμας, γνωρίζει το πρόβλημα από έγγραφα που έχει στείλει στο παρελθόν ο σύλλογος. «Ο δήμος μέσα στο κονδύλιο των 80.000 ευρώ περιλαμβάνει και ένα κονδύλιο για ζωοτροφές για τα αδέσποτα που ζουν στο περιβάλλον. Ποιος ρίχνει αυτή την τροφή; Πού τη δίνει; Ποιος γεμίζει τις ταΐστρες του δήμου, οι οποίες φυσικά δεν λειτουργούν; Αν δείτε την ταΐστρα το Δήμου Δράμας στην Βιομηχανική Περιοχή και την δείτε γεμάτη, να ξέρετε ότι την γεμίζουμε εμείς».
Στην ερώτηση αν ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με τον Δήμο Δράμας για το θέμα αυτό το τελευταίο διάστημα η κα Μέγα απαντά: «Όχι δεν μιλήσαμε τελευταία για το θέμα αυτό και θεωρώ ότι προς το παρόν είναι και χάσιμο χρόνου. Εμείς πήγαμε στον Δήμαρχο και ζητήσαμε τη συνεργασία μεταξύ του συλλόγου και του δήμου όπως απαιτείται με την καινούργια νομοθεσία. Ζητήσαμε βοήθεια πριν από κάποιους μήνες και μας έδωσαν δυο σακιά με ζωοτροφές. Για εμένα 2 σακιά δεν καλύπτουν ούτε καν μια ημέρα. Θεωρώ ότι εμπαιζόμαστε».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου: «Ο ίδιος ο δήμος θα πρέπει να καλέσει το σύλλογο. Έχουμε κουραστεί ειλικρινά, όλοι εμείς οι σύλλογοι – εθελοντές, να παρακαλούμε για τα αυτονόητα. Θα έπρεπε ο Δήμος Δράμας, να ζητήσει την δική μας συνδρομή και όχι εμείς να παρακαλούμε το δήμο. Πριν το Πάσχα ανέλαβε τον τομέα αυτό η κα Τόλιου και επικοινωνήσαμε μαζί της, λέγοντας ότι ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία και ότι θέλουμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε περαιτέρω. Μας υποσχέθηκε μια συνάντηση μετά το Πάσχα. Ακόμη δεν έχουμε δει αυτή την συνάντηση».

Εκπέμποντας SOS, για τις ανάγκες που έχουν προκύψει για μια ακόμη φορά σε ζωοτροφές ο σύλλογος «Φίλοι των ζώων Δράμας» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Δεν μπορούμε να καλύψουμε την καθημερινή ανάγκη 40 κιλών ξηρής τροφής για τα αδέσποτα της Σίψας, της Ανακύκλωσης, τα ζώα βόρεια του Πανοράματος, της Βιομηχανικής περιοχής, τα ζώα της Δομής Προσφύγων και όλα αυτά που φιλοξενούμε, κουτάβια και ενήλικα τα περισσότερα άρρωστα σε θεραπείες. Τρόποι για να βοηθήσουμε όλοι να καλυφθεί το κόστος μιας παλέτας τροφής (42 σακιά – 690 ευρώ). Αφήνοντας ότι χρηματικό ποσό μπορείτε στο κατάστημα της γεωπόνου Δασκάλου Ελένης στο 4ο χιλ. Δράμας – Κουδουνίων πριν τις γραμμές των τρένων

Με κατάθεση στο λογαριασμό του συλλόγου
EUROBANK
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ”
0026-0767-87-0102592324
IBAN: GR8002607670000870102592324
BIC: ERBKGRAA

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο στο τηλ. 6972225316 και με μήνυμα στη σελίδα για να φέρετε ξηρή τροφή. Το Μάννα εξ Ουρανού δεν υπάρχει γι’ αυτά υπάρχουμε μόνο εμείς και εσείς μαζί»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ