Εκκρεμούν στο Μουσικό τα προβλήματα στεγάνωσης

0
10134

– Πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο
– Μιλάει στα «Χ» η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ. Εύη Αθανασιάδου

Υπαρκτά και κατά τη φετινή σχολική περίοδο παραμένουν τα κτηριακά προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, κάτι που θα γίνει περισσότερο αντιληπτό με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις την ερχόμενη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, τα κτηριακά προβλήματα και τα προβλήματα στεγάνωσης δημιουργούν προβλήματα κάθε φορά που έχει έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου των κατασκευαστικών εργασιών, που ανακοινώθηκε ότι θα υλοποιηθεί από τις Κτιριακές Υποδομές, ανέρχεται στα 300.000 ευρώ περίπου, αλλά το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών σε ένα περίπου έτος.
Όπως είπε χθες στα «Χρονικά της Δράμας» η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ. Εύη Αθανασιάδου, από την ενημέρωση που υπήρξε, το συγκεκριμένο έργο έχει τελικώς δημοπρατηθεί την περίοδο των εορτών που προηγήθηκαν. Ωστόσο, όπως επεσήμανε η ίδια, μέχρι να αρχίσει το έργο και να ολοκληρωθεί θα απαιτηθεί περίοδος αρκετών μηνών. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου της Δράμας θα αντιμετωπίσουν και πάλι τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν με την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.
Η κ. Αθανασιάδου επεσήμανε ότι η Κοινότητα Δράμας είχε δεσμεύσει από τον προϋπολογισμό της το 2019 ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν τουλάχιστον τα απαιτούμενα έργα στη στέγη του σχολείου, από την οποία υπήρχαν διαρροές ομβρίων μέσα στις αίθουσες. Αυτό συμβαίνει διότι μέχρι να υλοποιηθεί το συνολικό έργο επισκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων θα απαιτηθούν κάποιοι μήνες και στο διάστημα αυτό μαθητές και καθηγητές πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες με ασφάλεια. Ωστόσο, το αίτημα της Κοινότητας Δράμας προς τον Δήμο Δράμας δεν εισακούστηκε. Από την πλευρά του Δήμου Δράμας αντιπαρατέθηκε το σκεπτικό ότι, αφού πρόκειται να προχωρήσει το συνολικό έργο των 300.000 ευρώ για την επισκευή του συνόλου των κτηριακών προβλημάτων του σχολείου, δεν χρειάζεται να διατεθεί και το ποσό των 40.000 ευρώ από την Κοινότητα Δράμας. Με βάση το ίδιο σκεπτικό, το ποσό των 40.000 ευρώ θα μπορούσε να μεταφερθεί σε διαφορετικό κωδικό προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες.
Σχετικά με το έργο των συνολικών επισκευαστικών εργασιών στο κτηριακό μέρος του Μουσικού Σχολείου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2019 ότι η επισκευή του Μουσικού Σχολείου Δράμας θα γίνει από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Είχε διευκρινίσει μάλιστα ότι στο έργο θα γίνει εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων στεγάνωσης, καθώς και ανακαίνιση του κτηρίου με χρωματισμό τοίχων και οροφών και ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, με καινούριες απορροές και δίκτυο ομβρίων υδάτων.

Πλημμυρίζουν όταν βρέχει και το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο
Προβλήματα παρόμοιας μορφής με το Μουσικό Σχολείο υπάρχουν, και στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, όπως υπογράμμισε η κ. Αθανασιάδου. «Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας έχουν γίνει κάποιες εργασίες με αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής. Παράλληλα, κι αυτό γιατί πίεσα πάρα πολύ για την υλοποίηση της μελέτης και την κατασκευή του έργου, έχει δημοπρατηθεί το έργο για τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, στο οποίο, λογικά, το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες. Πάντως, προβλήματα με διαρροές ομβρίων υπήρχαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες και στα δυο σχολεία» επεσήμανε η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας.
Τα προβλήματα, βέβαια, ειδικότερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, δεν σταματούν στις διαρροές των ομβρίων. Υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα θέρμανσης, υπάρχουν τρύπια καλοριφέρ και προβλήματα στα εξωτερικά κουφώματα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στο σχολείο. Ταυτόχρονα, σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζει το ίδιο σχολείο με σοβάδες που πέφτουν από την εξωτερική τοιχοποιία και πολλές φορές δημιουργούν κινδύνους για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!